تغذیه بیماران مبتلا به سرطان کلیه
از جمله بیماری های کلیوی خطرناک که همواره جان انسان ها را تهدید کرده است ، سرطان کلیه است . خوب است بدانید نوع تغذیه ، تاثیر بسزایی در پیشگیری و درمان سرطان کلیه دارد . از این رو آشنایی با تغذیه مناسب برای پیشگیری ، بهبود و درمان سرطان کلیه بسیار مهم است . در این مقاله به بررسی تغذیه بیماران مبتلا به سرطان کلیه می پردازیم .
در مواجهه با سرطان کلیه لازم است تا تمام گزینههای درمانی بررسی شوند، هدف از انجام آنها بیان شده و فرد از عوارض جانبی آنها آگاه گردد. اگرچه زمان، یک فاکتور مهم در درمان سرطان است؛ اما بهتر است قبل از انجام روندهای درمانی، نسبت به کسب اطلاعات در مورد هر یک از آنها اقدام گردد. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدامات تشخیصی و درمانی سرطان های دستگاه ادارای - تناسلی مانند سرطان کلیه به فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی (اروانکولوژی) مراجعه نمایید.
برای پیشگیری و درمان سرطان کلیه چه غذا هایی مصرف کنیم ؟
نیاز های غذایی افراد مبتلا به سرطان کلیه ، به نوع درمان و مرحله بیماری بستگی دارد . اما غذاهایی هستند که لازم است در تمام وعده های غذایی مصرف کنید :
- میوه ها و سبزیجات : میوه ها و سبزیجات حاوی مقادیر بالایی از فیبر محلول هستند و منبعی مفید برای بسیاری از مواد معدنی و ویتامین های اساسی به شمار می آید .
بیماران مبتلا به سرطان کلیه باید روزانه ۱۸ گرم فیبر مصرف کنند . فیبر در کاهش کلسترول خون نقش داشته و مانع از ایجاد یبوست و مشکلات گوارشی می شود . همچنین تنظیم قند خون که باعث تنظیم اشتها می شود را نیز بر عهده دارد . مصرف آب زیاد باعث بهبود تأثیر فیبر ها در بدن می شود .
سبزیجات دارای برگ سبز تیره همچون سبز خردل ، کاهو ، کلم پیچ ، اسفناج ، کاسنی و برگ چغندر مقادیر فراوانی فیبر ، فولات و کاراتنوئید دارند . این مواد غذایی می توانند به محافظت و پیشگیری در برابر انواع سرطان و از جمله سرطان کلیه موثر باشند.
- ترکیباتی در زردچوبه وجود دارد که می تواند به افراد مبتلا به سرطان کلیه بسیار کمک کند ، چرا که نقش آنتی اکسیدانی دارد .
مصرف میوه ها و سبزیجاتی که به رنگ های قرمز ، بنفش و نارنجی هستند بسیار مفید است و باید در رژیم غذایی این بیماران استفاده شود . مثلا بیماران می توانند از انگور و یا اگر فصلش نبود از کشمش استفاده کنند . انگور و خصوصا انگور های بنفش و قرمز ، حاوی رسوراترول هستند . این ماده دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی می باشد .
بهتر است در بیشتر وعده های غذایی خود از میوه و سبزیجات استفاده کنید تا بهترین نتیجه را در مبارزه با سرطان کلیه داشته باشید .
- غلات کامل و نشاسته : نان گندم ، برنج وحشی و پاستا ، منابعی عالی برای تامین انرژی بدن می باشند ، همچنین حاوی مقادیر زیادی از فیبر ، آهن و ویتامین B می باشند .
شما می توانید با مصرف این مواد از سرطان کلیه پیشگیری کرده و یا برای درمان آن گامی به سوی جلو بردارید . البته لازم به توجه است که یک سری غلات که دارای مقدار زیادی فسفر و پتاسیم هستند ، ممکن است برای کلیه مشکلاتی ایجاد کنند و این بستگی به شرایط و مرحله بیماری شما دارد که پزشک در صورت نیاز شما را از مصرف آنها منع می کند .
- پروتئین : پروتئین بخش ضروری رژیم غذایی تمام افراد است که به ساخت و حفظ توده عضلانی کمک می کند . لازم است توجه کنیم ، با وجود اینکه مصرف پروتئین برای بدن و همچنین عملکرد صحیح کلیه ضروری است ولی مصرف زیاد آن برای افردا مبتلا به سرطان کلیه ، می تواند باعث جمع شدن مواد زائد غذایی در جریان خون شود که کلیه قادر به دفع آنها نیست . این پدیده به نوبه خود باعث علائمی مانند خستگی ، استفراغ و سردرد می شود . پزشک با بررسی شرایط بیماری، میزان پروتئین لازم برای مصرف بیمار را مشخص می کند .
از مصرف چه موادی برای پیشگیری و درمان سرطان کلیه پرهیز کنیم ؟
- غذا های حاوی پتاسیم و فسفر زیاد : مصرف پتاسیم زیاد می تواند باعث ضعف عضلات و مشکلات قلبی عروقی شود که سرطان کلیه را پیچیده تر می کند . همچنین اگر سرطان کلیه یا بیماری های مشابه دارید مصرف غذا های حاوی فسفر مشکل شما را پیچیده تر می کند .
- نمک زیاد : نمک می تواند با به هم زدن تعادل مایعات در خون و افزایش فشار خون ، خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش دهد ، چرا که با افزایش نمک داخل خون ، فعالیت کلیه سنگین شده و ممکن است با مشکل مواجه شود .
- آب زیاد : مصرف بیش از اندازه آب برای مبتلایان به سرطان کلیه مشکل ساز است . افت کارکرد کلیه می تواند تولید ادرار را تحت تاثیر قرار دهد و باعث شود که مقدار زیادی مایعات در بدن جمع شود .
- از مصرف غذا های تند ، ترش و یا اسیدی و همچنین غذاهای خام خودداری کنید .
بیماری سرطان بیضه رشد سرطانی سلول های بیضه می باشد که اغلب به صورت یک توده سفت بدون درد در بیضه خود را نشان می دهد . سرطان بیضه شایع ترین سرطان در مردان ۲۰ تا ۳۵ ساله است ، اما ممکن است در هر سنی دیده شود. همشهریان گرامی؛ در صورت مشاهده هرگونه علامتی از سرطان بیضه، توصیه میشود به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید؛ تا با تشخیص زود هنگام و اقدامات درمانی به موقع، از وخامت بیماری جلوگیری کنید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
با نشانه های خاموش سرطان کلیه آشنا شوید
تاریخ انتشار : 1400-12-06تاریخ بروز رسانی : 1400-12-07 -
آیا سنگ کلیه و سرطان کلیه با هم مرتبط هستند؟
تاریخ انتشار : 1402-04-31تاریخ بروز رسانی : 1402-05-08 -
مرحله بندی و انواع سرطان کلیه
تاریخ انتشار : 1402-02-12تاریخ بروز رسانی : 1402-02-24 -
سرطان کلیه و تشخیص زودهنگام آن
تاریخ انتشار : 1402-02-19تاریخ بروز رسانی : 1402-04-24 -
پس از جراحی برای درمان سرطان کلیه چه مراقبتهایی نیاز است؟
تاریخ انتشار : 1402-03-06تاریخ بروز رسانی : 1402-03-17
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .