اهمیت تشخیص زود هنگام سرطان کلیه
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سرطان کلیه / سرطان کلیه و تشخیص زودهنگام آن

سرطان کلیه و تشخیص زودهنگام آن

کلیه‌ها دو عضو لوبیایی شکل هستند که پشت اندام‌های شکمی قرار دارند، بنابراین یک کلیه در هر طرف ستون فقرات وجود دارد. سرطان کلیه در واقع سرطانی است که از کلیه‌ها شروع می‌شود و مشخص نیست که چه چیزی منجر به کارسینوم سلول کلیوی می شود. پزشکان می دانند زمانی که برخی از DNA سلول های کلیه جهش پیدا می کند سرطان کلیه آغاز می شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

این جهش باعث رشد و تقسیم سریع سلول ها می شود. جمع شدن سلول های غیر طبیعی منجر به تومور می گردد که می تواند فراتر از کلیه گسترش یابد. تشخیص زود هنگام سرطان کلیه اهمیت زیادی دارد و می‌تواند احتمال درمان سرطان را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

امروزه با پیشرفت علم پزشکی در زمینه درمان سرطان‌ها، بسیاری از سرطان‌ها قابل‌درمان هستند. نرخ بقای مبتلایان به سرطان کلیه تقریباً بالا است و درصورتی‌که این بیماری به ‌موقع تشخیص داده شود، قابل‌درمان است؛ اما اگر این سرطان پیشرفت کند و به دیگر اندام‌ها متاستاز دهد، درمان پیچیده‌تر شده و احتمال موفقیت درمان پایین می‌آید.

علل ایجاد سرطان کلیه

علت قطعی ایجاد کننده سرطان کلیه مشخص نیستند؛ ولی عواملی که بیشتر در معرض اتهام ایجاد تومور کلیه هستند عبارتند از:

  1. سن: با افزایش سن خطر ایجاد تومور بالا می رود.
  2. مصرف سیگار: تومور کلیه در افراد سیگاری با شیوع بالاتر دیده می شود.
  3. چاقی و فشار خون: دو عامل بالابرنده شانس تومور کلیه هستند.
  4. نارسایی کلیه و افرادی که تحت دیالیز هستند در معرض بالای تومور می باشند.
  5. ژنتیک: ژنتیک نیز در ایجاد تومور مانند بیماری های دیگر مؤثر است.

علائم سرطان کلیه

معمولاً مراحل اولیه این نوع سرطان اغلب هیچ علامت واضحی ایجاد نمی‌کنند. بااین‌حال ممکن است علائم زیر بروز پیدا کنند. علائم سرطان کلیه عبارت‌اند از:

مرحله بندی سرطان کلیه

هنگامی که پزشک تشخیص سرطان کلیه داد، گام بعدی تعیین شدت، یا مرحله سرطان می باشد. آزمایش های مرحله بندی برای ابتلا به سرطان کلیه ممکن است شامل CT اسکن یا دیگر آزمایشات تصویربرداری که بنا به توصیه پزشک مناسب است باشد.
سپس پزشک به تعیین شماره هایی که مراحل ابتلا به سرطان نام دارد می پردازد، مراحل سرطان کلیه عبارتند از:

  1. مرحله 1: در این مرحله، تومور می تواند تا 2 3/4 اینچ (7 سانتی متر) باشد. تومور محدود به کلیه است.
  2. مرحله 2: در مرحله دوم سرطان کلیه، تومور بزرگتر از مرحله اول می باشد؛ اما هنوز هم محدود به کلیه است.
  3. مرحله 3: در این مرحله، تومور فراتر از کلیه و به بافت اطراف آن گسترش می یابد و همچنین ممکن است به گره های لنفاوی مجاور نیز شیوع پیدا کند.
  4. مرحله 4: سرطان در خارج از کلیه به چند گره لنفاوی و یا به نقاط دیگر از بدن، مانند استخوان، مغز، کبد و ریه ها گسترش می یابد.
سرطان کلیه و تشخیص زودهنگام آن

علل تشخیص دیر هنگام سرطان

تشخیص دیرهنگام سرطان می تواند به علل ذیل باشد:

ضرورت تشخیص به موقع سرطان

اگر تشخیص به موقع باشد شانس درمان قطعی سرطان بسیار بالا خواهد بود. خوشبختانه در دهه اخیر سطح آگاهی مردم بهتر شده است که این امر باعث شده است افراد زود برای تشخیص و غربالگری سرطان مراجعه کنند. در گذشته افراد بسیار دیر برای درمان و تشخیص سرطان اقدام می کردند به گونه ای که درمان دیگر فایده ای نداشت و توده به بیشتر اعضای بدن متاستاز می شد و پزشک مجبور به برداشتن عضو سرطانی بود.

مزایای تشخیص به موقع سرطان

تشخیص سرطان کلیه

آزمایش ها و روش های مورد استفاده برای تشخیص سرطان کلیه عبارتند از:

  1. آزمایش خون و ادرار. آزمایش خون و ادرار ممکن است به پزشک سرنخی درباره آنچه باعث علائم و نشانه ها شده است بدهد.
  2. انجام آزمایش های تصویربرداری. انجام آزمایش های تصویربرداری به پزشک اجازه می دهد که بتواند تومور یا اختلال را تجسم کند. آزمایش های تصویربرداری ممکن است شامل سونوگرافی، توموگرافی کامپیوتری (CT) و یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) باشد.
  3. برداشتن یک نمونه از بافت کلیه (نمونه برداری). در مواردی، ممکن است پزشک روشی را برای برداشتن نمونه کوچکی از سلولها (بیوپسی) از یک منطقه مشکوک در کلیه توصیه کند. از آنجا که عمل جراحی معمولاً اولین مرحله درمان برای سرطان کلیه محسوب می شود و بیوپسی کلیه حامل خطر ابتلا به «منفی کاذب» می باشد پزشکان معمولاً از بیوپسی کلیه چشم پوشی می کنند. بیوپسی کلیه به طور معمول در مواردی صورت می گیرد که به احتمال زیاد غیر سرطانی است و یا برای افرادی که نمی توانند عمل جراحی انجام دهند.

درمان سرطان کلیه

درمان سرطان کلیه معمولاً با جراحی برای برداشتن سلول‌های سرطانی شروع می‌شود که برای سرطان‌ های محدود به کلیه، می‌تواند تنها درمان مورد نیاز باشد؛ ولی اگر سرطان به خارج از کلیه گسترش یافته باشد، ممکن است درمان‌ های اضافی هم توصیه شود. بهترین رویکرد برای شما ممکن است به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، از جمله سلامت عمومی‌، نوع سرطان کلیه، گسترش سرطان و ترجیحات شما برای درمان.

عمل جراحی سرطان کلیه

برای اکثر سرطان‌های کلیه، جراحی درمان اولیه و هدف از آن، در صورت امکان حذف سرطان با حفظ عملکرد طبیعی کلیه است. عمل‌های مورد استفاده برای درمان سرطان کلیه عبارتند از:

درمان‌های غیر جراحی

سرطان‌های کوچک کلیه گاهی با استفاده از درمان‌های غیر جراحی مثل سوزاندن و انجماد از بین می‌روند. این روش‌ها ممکن است در شرایط خاصی که افراد سرطانی، مشکلات سلامتی دیگری دارند که جراحی را برایشان خطرناک می‌کند، گزینه منا‌سبی باشد. این گزینه‌ها عبارتند از:

درمان سرطان کلیه پیشرفته یا عود کننده

سرطان کلیه که پس از درمان عود می‌کند یا سرطان کلیه‌ای که به سایر قسمت‌های بدن گسترش یافته، ممکن است قابل درمان نباشند. در این شرایط، درمان‌ها ممکن است به کنترل سرطان کمک کنند و شما را راحت کنند، از جمله:

پیشگیری از ابتلا به سرطان کلیه

چند راهکار کلی وجود دارد که برای پیشگیری از هر نوع سرطانی می‌توان آن را به کار برد. این روش‌ها عبارت‌اند از:

مراقب ریسک فاکتورهای زیر باشید:

برای آگاهی از علائم سرطان مثانه در زنان کلیک کنید.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
خون در منی یا هماتوسپرمی چیست؟خون در منی یا هماتوسپرمی چیست؟

خون در منی را هماتوسپرمی یا هموسپرمی می‌ نامند. دیدن خون در منی می‌ تواند مرد را مضطرب کند. خوشبختانه، معمولا نشان‌ دهنده یک مشکل عمده پزشکی نیست. برای مردان جوان‌ تر از 40 سال بدون هیچ علائم مرتبط و بدون عوامل خطر برای بیماری‌ های زمینه‌ ای، خون در مایع منی اغلب خود به خود ناپدید می‌ شود. ... ادامه مطلب

بهترین روش افزایش قطر آلت تناسلیبهترین روش افزایش قطر آلت تناسلی

افزایش قطرتناسلی نه تنها برای مردان موثر است بلکه به نحوی برای همسرشان نیز مزیت دارد. زیرا با گذشت زمان زنان ممکن است دچار شلی واژن شوند که می شوند ... ادامه مطلب

مراقبت قبل و بعد از سیستوسکوپیمراقبت قبل و بعد از سیستوسکوپی

سيستوسكوپی به عنوان یکی از شایعترین عمل های اورولوژی با هدف تشخیص و درمان بیماری های مربوط به مثانه، پروستات، دستگاه ادراری صورت می گیرد. ... ادامه مطلب

آیا جراحی لیزری تنگی مجرای ادرار روش مناسبی است؟آیا جراحی لیزری تنگی مجرای ادرار روش مناسبی است؟

از مزایای درمان تنگی مجرای ادرار با لیزر می توان به کاهش احتمال بروز عوارض جراحی و کم کردن ریسک عود و انسداد مجدد مجرای ادراری اشاره کرد ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین