سرطان مثانه چه عوارضی دارد؟
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سرطان مثانه / با عوارض سرطان مثانه آشنا شوید

با عوارض سرطان مثانه آشنا شوید

مثانه یک ارگان کیسه‌ای شکل، توخالی و انعطاف پذیر در لگن است. مهم‌ترین نقش مثانه، ذخیره‌ی ادرار قبل از خروج آن از بدن است. کلیه‌ها پس از تولید ادرار، از طریق لوله‌هایی به نام میزنای یا حالب ادرار را به مثانه منتقل می‌کنند. هنگام ادرار کردن عضلات مثانه منقبض می‌شوند و ادرار از طریق لوله‌ای به نام میزراه (پیشابراه یا مجرای ادراری) از بدن خارج می‌شود. این سرطان زمانی آغاز می‌شود که سلول‌های پوشاننده‌ی سطح داخلی مثانه تغییر کنند و رشد آنها از کنترل خارج شود و توده‌ای به نام تومور ایجاد می‌شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

تومور مثانه می‌تواند خوش‌خیم یا بدخیم باشد. بدخیمی به این معنا است که سلول‌های سرطانی می‌توانند رشد کنند و به سایر قسمت‌های بدن گسترش یابند که این فرآیند متاستاز نامیده می‌شود؛ اما تومور خوش‌خیم به سایر قسمت‌های بدن متاستاز نمی‌دهد. ایجاد تومورهای بدخیم در مثانه می‌تواند تهدیدکننده زندگی باشد. با تشخیص به‌موقع سرطان در مراحل اولیه احتمال درمان بسیار بالا است.

علت سرطان مثانه

سرطان مثانه زمانی شروع می شود که سلول های مثانه دچار تغییر (جهش) در DNA خود شوند. DNA سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. این تغییرات به سلول می گویند که به سرعت تکثیر شود و در مواقعی که سلول های سالم می میرند به زندگی خود ادامه دهند. سلولهای غیرطبیعی توموری را تشکیل می دهند که می تواند به بافت طبیعی بدن حمله کرده و آنها را از بین ببرد. با گذشت زمان، سلولهای غیرطبیعی می توانند جدا شده و در بدن گسترش (متاستاز) یابند.

عوامل خطر سرطان مثانه

عواملی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهند عبارتند از:

علائم سرطان مثانه

شایع‌ترین علائم سرطان مثانه شامل موارد زیر است:

عوارض سرطان مثانه

انواع سرطان مثانه

سه نوع سرطان مثانه وجود دارد:

سرطان مثانه سلول انتقالی

سرطان سلول انتقالی رایج ترین نوع سرطان مثانه است. این در سلول های انتقالی در لایه داخلی مثانه شروع می شود. سلول های انتقالی سلول هایی هستند که هنگام کشیده شدن بافت بدون آسیب دیدن تغییر شکل می دهند.

سرطان مثانه سلول سنگفرشی

سرطان سلول سنگفرشی یک سرطان نادر در ایالات متحده است. این بیماری از آنجا شروع می شود که سلول های سنگفرشی نازک و مسطح پس از عفونت طولانی مدت یا تحریک مثانه در مثانه تشکیل می شود.

سرطان مثانه آدنوکارسینوم

آدنوکارسینوما نیز یک سرطان نادر در ایالات متحده است. این بیماری از زمانی شروع می شود که سلول های غده ای در مثانه پس از تحریک طولانی مدت و التهاب مثانه تشکیل می شود. سلول های غده ای غدد ترشح کننده مخاط در بدن را تشکیل می دهند.

مراحل سرطان مثانه

مراحل مختلف تومور مثانه به شرح زیر است:

  1. مرحله ۰: سلول‌های سرطانی در سطح پوشش داخلی مثانه ایجاد شده‌اند. تومور در این مرحله، سرطان درجا نیز نامیده می‌شود.
  2. مرحله ۱: سلول‌های سرطانی پوشش داخلی مثانه را درگیر کرده‌اند اما به لامینا پروپریا و دیواره‌ی عضلانی نفوذ نکرده‌اند. تومور در این مرحله، کارسینوم تهاجمی غیر عضلانی نیز نامیده می‌شود.
  3. مرحله ۲: سرطان به دیواره‌ی عضلانی حمله کرده اما به خارج از مثانه گسترش نیافته است. این مرحله، کارسینوم تهاجمی عضلانی نیز نامیده می‌شود.
  4. مرحله ۳: سرطان از طریق دیواره‌ی مثانه به بافت اطراف از جمله پروستات، رحم و واژن نیز گسترش یافته است.
  5. مرحله ۴: سرطان به سایر ارگان‌های بدن مانند گره‌های لنفاوی، استخوان‌ها، ریه‌ها و کبد گسترش یافته است. این مرحله، سرطان پیشرفته‌ی مثانه به حساب می‌آید.

تشخیص سرطان مثانه

پزشک شما ممکن است سرطان را با استفاده از یک یا چند روش زیر تشخیص دهد:

  1. آزمایش ادرار
  2. معاینه داخلی که شامل قرار دادن انگشتان پزشک با استفاده از دستکش در واژن یا راست روده (مقعد) شما می شود تا توده هایی را که ممکن است نشان دهنده رشد سرطانی باشد را احساس کند.
  3. سیستوسکوپی که پزشک لوله باریکی را که یک دوربین کوچک روی آن قرار دارد از طریق مجرای ادرار شما وارد می کند تا داخل مثانه شما را ببیند.
  4. بیوپسی که در آن پزشک ابزار کوچکی را از طریق مجرای ادرار شما وارد می کند و نمونه کوچکی از بافت مثانه را برای آزمایش سرطان می گیرد.
  5. سی تی اسکن برای مشاهده مثانه
  6. پیلوگرام داخل وریدی (IVP)
  7. اشعه ایکس

عوارض سرطان مثانه

سرطان مثانه زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های خاصی در بافت مثانه جهش یا تغییر کنند و با رشد سریع خود باعث ایجاد تومور ‌شوند. اگر سرطان مثانه درمان نشود، ممکن است از طریق دیواره‎های مثانه به غدد لنفاوی مجاور و سپس سایر نواحی بدن از جمله استخوان‎ها، ریه‎ها یا کبد گسترش پیدا کند. منظور از متاستاز سرطان مثانه این است که عارضه از نوع بدخیم و پیشرفته است. همچنین سرطان مثانه متاستاتیک قابلیت رشد یافتن با سرعت بالا و رسیدن به دیگر اندام‌ها و بافت‌های نزدیک به مثانه را دارد. زمانی که سرطان مثانه متاستاز کند بسته به نوع توسعه‌یافتگی بیمار علائم متفاوتی را تجربه خواهد کرد. ازجمله علائم رایج متاستاز سرطان مثانه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

در وضعیت متاستاز، از بین بردن سلول‌های سرطانی واقعاً دشوار است و حتی می‎تواند زمینه مرگ بیمار را فراهم کند.

درمان سرطان مثانه

درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

پس از خواندن مقاله فوق، شما را به مطالعه مطلبی درباره درمان سرطان کلیه با جراحی دعوت می نماییم.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علائم عفونت کلیه در زنان و مردان چیست؟علائم عفونت کلیه در زنان و مردان چیست؟

عفونت کلیه که به عنوان پیلونفریت نیز شناخته می‌ شود، زمانی اتفاق می‌ افتد که باکتری‌ های دستگاه ادراری به سمت مجرای ادرار حرکت می‌ کنند و یک یا هر دو کلیه را تحت تاثیر قرار می‌ دهند.عفونت‌ های کلیه معمولاً افرادی که قبلاً عفونت مثانه داشتند، زنان و افراد باردار را تحت تأثیر قرار می‌ دهد. ... ادامه مطلب

سرطان پروستات با چه عوارضی همراه است؟سرطان پروستات با چه عوارضی همراه است؟

سرطان غده پروستات به مانند سایر سرطان ها، حاصل تکثیر و تولید مثل بی رویه و توده ای سلول های پروستات است. ... ادامه مطلب

آیا التهاب مثانه خطرناک است؟آیا التهاب مثانه خطرناک است؟

سیستیت اصطلاح پزشکی برای التهاب مثانه است. بیشتر اوقات التهاب ناشی از یک عفونت باکتریایی است و به آن عفونت دستگاه ادراری می‌ گویند. عفونت مثانه می‌ تواند دردناک و آزاردهنده باشد و اگر عفونت به کلیه‌ ها سرایت کند، می‌ تواند به یک مشکل جدی تبدیل شود. ... ادامه مطلب

آیا سرطان یا بدخیمی پروستات قابل درمان است؟آیا سرطان یا بدخیمی پروستات قابل درمان است؟

سرطان پروستات یکی از سرطان های شایع در میان مردها می باشد. علائم و نشانه های این بیماری به تدریج نمایان می شود؛ اما خوشبختانه می توان با هوشیاری و تشخیص این بیماری در زمان مناسب، از شدید شدن آن پیشگیری کرد و پیش از آن که به سایر اندام های بدن آسیب وارد کند، آن را درمان کرد. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین