آیا پروستات با دارو درمان میشود؟
پروستات غده ای به شکل گردو است که درست زیر مثانه قرار دارد و مایع منی تولید می کند. اما وقتی که خیلی بزرگ شود، پروستات به مجرای ادراری که از داخل پروستات عبور می کند؛ فشار می آورد و این می تواند منجر به ایجاد مشکل در ادرار کردن شود. برای اکثر مردان، ادرار در موقع خواب شبانه اولین علامت بزرگی پروستات می باشد. علائم دیگر ممکن است شامل مشکل در شروع جریان ادرار یا نشت باشد. همانند موهای خاکستری، پروستات بزرگ شده یک محصول فرعی پیر شدن است، علت بزرگی پروستات خوش خیم، تغییرات هورمونی است که در همه مردان در سنین بالای 40 سال به وجود می آید.
این مشکلی است که نام های مختلفی دارد، بزرگی پروستات، هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا به سادگی BPH. شایعترین مشکل در مردان بالای 50سال بزرگ شدن پروستات است. در سن 60سالگی، بیش از نیمی از مردان مبتلا به BPH هستند. طبق سن 85سالگی، این تعداد به 90 صعود می کند. در درمان بزرگی پروستات دارو هایی مورد استفاده قرار می گیرد که ما در این مقاله چندین قرص پروستات را به طور کامل بررسی می کنیم.
انواع دارو برای بزرگی پروستات:
درمان پزشکی زمانی ایجاد می شود که اختلالات آزار دهنده شده و کیفیت زندگی را مختل می کند. درمان دارویی همیشه با قوانین سبک زندگی همراه است. انواع مختلفی از دارو های پروستات وجود دارد که به تنهایی یا ترکیبی برای درمان بزرگی پروستات مورد استفاده قرار می گیرد.
- تغییر در سبک زندگی: نوشیدن کمتر مایعات طی روز و به خصوص پیش از خواب، پرهیز از مصرق آنتی هیستامین ها، پرهیز از مصرف الکل و کافئین (ادرار آور) و ضد احتقان ها( احتباس ادراری ) اگرچه نقشی در کاهش سایز پروستات ندارد؛ ولی در کنترل علائم کمک کننده می باشد.
- آلفا بلوکر ها ( آلفوزوسین ، دوکسازوسین، تامسولوسین، ترازوسین و غیره) که با انقباضات مجاری ادراری مبارزه می کنند و ادرار را آسان می کند، هیچ تاثیری بر حجم پروستات ندارند. فواید آن پس از دو روز درمان احساس می شود و عوارض جانبی مانند سرگیجه، سردرد، افت فشارخون، تپش قلب و اختلال در انزال غیرمعمول است.
- مهار کننده آلفاردوکتار(دوتاستراید یا فیناستراید) که مانع از تولید تستسترون و در نتیجه بعد از یک سال 25 تا 30 درصد حجم پروستات را کاهش می دهد. اغلب عوارض جانبی که برای این دسته از دارو ها وجود دارد شامل کاهش میل جنسی و مشکل نعوظ است.
گاهی ممکن است از دو یا چند دارو و به صورت ترکیبی جهت درمان پروستات استفاده شود.
1. کپسول درمان پروستات تامسولوزین:
تامسولوزین نوعی دارو به نام آلفا بلاکر است. این دارو با مسدود سازی گیرنده های آلفای موجود در عضله غده پروستات عمل می کند. تامسولوزین سبب منبسط شدن عضله غده پروستات می شود. این انبساط سبب کاهش فشار بر روی میزان راه شده و اجازه می دهد که ادرار آزادانه از غده پروستات عبور کند. همچنین، در این حال دفع ادرار و تخلیه مثانه آسان تر خواهد شد.
2. فیناستراید
فیناستراید یک داروی تجویزی است که به صورت قرص خوراکی پروستات وجود دارد. قرص خوراکی با نام تجاری Proscar و Propecia وجود دارند. همچنین این دارو به عنوان یک دارو ژنریک هم موجود است. دارو های ژنریک معمولا قیمت کمتری نسبت به نسخه تجاری خود دارند.
3. قرص پراز وسین پروستات
پراز وسین به عنوان یک آلفا بلاکر استفاده می شود. مطالعات کنترل شده نشان داده اند که این دارو برخلاف دارونمای آن (پلاسیبو) بر علائم سیستم ادراری و میزان جریان ادرار اثر داشته است. نتایج این دارو بسیار سریع بوده و اغلب می توان در 4 هفته ارزیابی شوند. در صورتی که پراز وسین به مدت بیشتر از 2 سال استفاده می شود، تاثیر آن کم شده و ممکن است مقادیر بیشتری مورد نیاز باشد.
4. ترازوسین پروستات
این دارو تنها آلفابلاکری است که برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات از طرف سازمان غذا و دارو آمریکا تایید گرفته است. تراز وسین نسبت به پراز وسین نیمه عمری طولانی تر داشته و می تواند یکبار در روز به بیمار داده شود. به علت همین دوز یک روزه، سازگاری و مقاومت آن می تواند نسبت به آلفا بلاکر هایی با مدت اثر کوتاه تر، بهتر باشد.
اگر فردی مبتلا به علائم بزرگی پروستات شود باید تا اخر عمر این دارو ها را استفاده نماید چون اثر موقتی است و در صورت قطع دارو بلافاصله علائم بزرگی پروستات خود را نشان می دهد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علت و علائم سرطان پروستات چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-07-11تاریخ بروز رسانی : 1400-07-20 -
آیا مردان جوان هم به بزرگی پروستات مبتلا میشوند؟
تاریخ انتشار : 1401-10-13تاریخ بروز رسانی : 1401-11-15 -
آیا سرطان یا بدخیمی پروستات قابل درمان است؟
تاریخ انتشار : 1400-07-24تاریخ بروز رسانی : 1400-07-27 -
سرطان پروستات چه عوارضی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-09-01تاریخ بروز رسانی : 1400-09-06 -
درجه بندی سرطان پروستات
تاریخ انتشار : 1400-09-30تاریخ بروز رسانی : 1400-10-01
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .