سرطان پروستات چیست؟ | درمان سرطان پروستات در اصفهان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سرطان پروستات / علت و علائم سرطان پروستات چیست؟

علت و علائم سرطان پروستات چیست؟

غده پروستات، یک غده به شکل گردو است که در میان مثانه و آلت تناسلی مردان قرار دارد. ادرار در بخشی از مسیر حرکت خود، از یک مجرا واقع در مرکز پروستات عبور می کند. وظیفه اصلی پروستات، ترشح مایعی برای تغذیه و حفاظت از اسپرم ها است. هورمون تستسترون، سبب رشد سلول های پروستات می شود. طبق آمار، مشخص شده است که با افزایش سن، اندازه غده پروستات نیز افزایش می یابد؛ در نتیجه می توان گفت که بالا رفتن سن، یکی از ریسک فاکتورهای این سرطان به شمار می آید؛ به طوری که سرطان پروستات به ندرت در میان مردان جوان تر از 50 سال دیده می شود. در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر علت ها و علائم سرطان پروستات می پردازیم.

سرطان پروستات، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. شما می‌توانید برای تشخیص و درمان سرطان پروستات در اصفهان به دکتر امیر بهنام فر فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی مراجعه نمایید.

سرطان پروستات چیست؟

اگر یک گروه از سلول های غده پروستات، تکثیر زیادی داشته باشند؛ به طوری که این تکثیر از کنترل خارج شده باشد، می گوییم سرطان پروستات اتفاق افتاده است. گروهی از سرطان های پروستات رشد بسیار آهسته ای دارند، بنابراین مشکلی ایجاد نمی کنند و در طول عمرفرد مبتلا نیز تغییری ایجاد نمی کنند. این گروه، نیازی به درمان ندارند.

اما متاسفانه، گروه دیگری از سرطان های پروستات، رشد بسیار سریعی دارند، احتمال پخش شدن سلول های سرطانی این غده در سایر قسمت های بدن نیز وجود دارد. این گروه از سرطان های پروستات برای فرد مبتلا مشکل ساز می باشند، بنابراین به سرعت باید درمان را برای آن ها شروع کرد.

سرطان پروستات چه علائمی دارد؟

این سرطان در مراحل اولیه نشانه مشخصی ندارد؛ اما در مراحل بعدی سرطان، یک سری از نشانه ها دیده می شود که در ادامه برخی از آن ها را ذکر می کنیم.

چه عواملی سبب مبتلا شدن به سرطان پروستات می شوند؟

سن:

همان طور که قبلا اشاره کردیم، افزایش سن سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات می شود. آمارها نشان می دهد که از هر 10 مورد مبتلا به سرطان پروستات، 6 مورد از آن ها سنی بالاتر از 65 سال دارند.

سابقه خانوادگی:

به دلیل عوامل ارثی و ژنتیکی، این سرطان در برخی از خانواده ها شایع تر است. افرادی که سابقه خانوادگی این سرطان را دارند، احتمال ابتلای بیش تری دارند.

رژیم غذایی:

طبق تحقیقات انجام شده می توان گفت که ارتباطی میان رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز و لبنیات پر چرب، و سرطان پروستات وجود دارد. همچنین مصرف شیر پرچرب نیز می تواند سبب ابتلا به این سرطان شود.

نژاد و قومیت:

سرطان پروستات در میان سیاه پوستان شیوع بیش تری نسبت به سایر نژادها دارد؛ و مرگ و میر ناشی از این سرطان در سیاه پوستان دو برابر سفید پوستان است.

اضافه وزن:

هرچند به مطالعات بیش تری برای اثبات این موضوع نیاز است، اما برخی بر این باور هستند که اضافه وزن و چاقی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

کشیدن سیگار:

تعداد کمی از تحقیقات نشان داده است که ارتباط کمی میان سیگار کشیدن و ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد.

تغییرات ژنی:

برخی از تغییرات ژنی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

عفونت های مقاربتی:

برخی بر این باور هستند که چون عفونت های مقاربتی می تواند سبب عفونت غده پروستات شود، پس یک ریسک فاکتور برای این سرطان محسوب می شوند.

سرطان پروستات چگونه درمان می شود؟

راه های درمانی متعددی برای درمان این سرطان وجود دارد که برخی از آن ها عبارتند از:

شناخت علائم سرطان مثانه از این نظر اهمیت دارد که تشخیص زودهنگام و در مراحل اولیه‌ی سرطان مثانه می‌تواند تاثیر روش‌های درمانی را بهبود بخشد و احتمال موفقیت آنها را افزایش دهد. توصیه می‌شود در صورت بروز علائم زیر با فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی مشورت نمایید.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
افتادگی مثانه یا سیستوسل چیست؟افتادگی مثانه یا سیستوسل چیست؟

سیستوسل وضعیتی است که در آن بافت‌های حمایتی اطراف مثانه و دیواره واژن ضعیف و کشیده می‌شوند و به مثانه و دیواره واژن اجازه می‌دهند به داخل کانال واژن بیفتند ... ادامه مطلب

بزرگی پروستات چه علائمی دارد؟بزرگی پروستات چه علائمی دارد؟

هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات وضعیتی در مردان است که در آن غده پروستات بزرگ شده و سرطانی نیست. هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات هایپرتروفی خوش‌ خیم پروستات یا انسداد خوش‌ خیم پروستات نیز نامیده می‌ شود. ... ادامه مطلب

علل و علائم تنگی مجرای ادرار در مردانعلل و علائم تنگی مجرای ادرار در مردان

وظیفه اصلی مجرای ادرار در مردان و زنان دفع ادرار به خارج از بدن است. این لوله نازک نقش مهمی در انزال مردان نیز دارد. هنگامی که زخم ناشی از تورم، آسیب یا عفونت جریان ادرار را در این لوله مسدود یا کند می‌ کند، تنگی مجرای ادرار نامیده می‌ شود. برخی افراد همراه با تنگی مجرای ادرار احساس درد دارند. ... ادامه مطلب

جراحی برداشتن پروستات چه عوارضی دارد؟جراحی برداشتن پروستات چه عوارضی دارد؟

یکی از درمان های استاندارد و بسیار موثر برای مردان مبتلا به بیماری پروستاتکتومی، روشی است که غده ی پروستات به همراه برخی بافت های اطراف ان طی عمل جراحی برداشته می شود. این عمل بسیار پیچیده است و نیازمند دقت بالایی است. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین