علت و علائم سرطان پروستات چیست؟
غده پروستات، یک غده به شکل گردو است که در میان مثانه و آلت تناسلی مردان قرار دارد. ادرار در بخشی از مسیر حرکت خود، از یک مجرا واقع در مرکز پروستات عبور می کند. وظیفه اصلی پروستات، ترشح مایعی برای تغذیه و حفاظت از اسپرم ها است. هورمون تستسترون، سبب رشد سلول های پروستات می شود. طبق آمار، مشخص شده است که با افزایش سن، اندازه غده پروستات نیز افزایش می یابد؛ در نتیجه می توان گفت که بالا رفتن سن، یکی از ریسک فاکتورهای این سرطان به شمار می آید؛ به طوری که سرطان پروستات به ندرت در میان مردان جوان تر از 50 سال دیده می شود. در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر علت ها و علائم سرطان پروستات می پردازیم.
سرطان پروستات، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. شما میتوانید برای تشخیص و درمان سرطان پروستات در اصفهان به دکتر امیر بهنام فر فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی مراجعه نمایید.
سرطان پروستات چیست؟
اگر یک گروه از سلول های غده پروستات، تکثیر زیادی داشته باشند؛ به طوری که این تکثیر از کنترل خارج شده باشد، می گوییم سرطان پروستات اتفاق افتاده است. گروهی از سرطان های پروستات رشد بسیار آهسته ای دارند، بنابراین مشکلی ایجاد نمی کنند و در طول عمرفرد مبتلا نیز تغییری ایجاد نمی کنند. این گروه، نیازی به درمان ندارند.
اما متاسفانه، گروه دیگری از سرطان های پروستات، رشد بسیار سریعی دارند، احتمال پخش شدن سلول های سرطانی این غده در سایر قسمت های بدن نیز وجود دارد. این گروه از سرطان های پروستات برای فرد مبتلا مشکل ساز می باشند، بنابراین به سرعت باید درمان را برای آن ها شروع کرد.
سرطان پروستات چه علائمی دارد؟
این سرطان در مراحل اولیه نشانه مشخصی ندارد؛ اما در مراحل بعدی سرطان، یک سری از نشانه ها دیده می شود که در ادامه برخی از آن ها را ذکر می کنیم.
- تکرر ادرار، به ویژه هنگام خواب در شب
- نیاز ناگهانی به دفع ادرار
- وجود مشکل در شروع ادرار
- وجود مشکل در متوقف کردن ادرار
- ادرار یک جریان ضعیف و یا با وقفه دارد
- احساس درد یا سوزش هنگام تخلیه ادرار و نعوظ
- کاهش وزن غیرقابل توضیح بیمار
- دیده شدن خون در ادرار یا منی
- احساس درد و یا فشار در مقعد
- وجود داشتن درد و علائم غیر طبیعی در آلت تناسلی بیمار
- درد استخوانی
- در صورت پیشرفت کردن بیش تر سرطان، بیمار دردی در پایین کمر، باسن و بالای ران ها احساس می کند
- دقت کنید که التهاب و بزرگی خوش خیم پروستات که جزء بیماری های شایع در میان مردان می باشد نیز، می تواند سبب پدیدار شدن این نشانه ها شود؛ به عبارتی ساده تر، وجود علائم ادراری، لزوما به معنای سرطان پروستات نیست.
چه عواملی سبب مبتلا شدن به سرطان پروستات می شوند؟
سن:
همان طور که قبلا اشاره کردیم، افزایش سن سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات می شود. آمارها نشان می دهد که از هر 10 مورد مبتلا به سرطان پروستات، 6 مورد از آن ها سنی بالاتر از 65 سال دارند.
سابقه خانوادگی:
به دلیل عوامل ارثی و ژنتیکی، این سرطان در برخی از خانواده ها شایع تر است. افرادی که سابقه خانوادگی این سرطان را دارند، احتمال ابتلای بیش تری دارند.
رژیم غذایی:
طبق تحقیقات انجام شده می توان گفت که ارتباطی میان رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز و لبنیات پر چرب، و سرطان پروستات وجود دارد. همچنین مصرف شیر پرچرب نیز می تواند سبب ابتلا به این سرطان شود.
نژاد و قومیت:
سرطان پروستات در میان سیاه پوستان شیوع بیش تری نسبت به سایر نژادها دارد؛ و مرگ و میر ناشی از این سرطان در سیاه پوستان دو برابر سفید پوستان است.
اضافه وزن:
هرچند به مطالعات بیش تری برای اثبات این موضوع نیاز است، اما برخی بر این باور هستند که اضافه وزن و چاقی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.
کشیدن سیگار:
تعداد کمی از تحقیقات نشان داده است که ارتباط کمی میان سیگار کشیدن و ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد.
تغییرات ژنی:
برخی از تغییرات ژنی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.
عفونت های مقاربتی:
برخی بر این باور هستند که چون عفونت های مقاربتی می تواند سبب عفونت غده پروستات شود، پس یک ریسک فاکتور برای این سرطان محسوب می شوند.
سرطان پروستات چگونه درمان می شود؟
راه های درمانی متعددی برای درمان این سرطان وجود دارد که برخی از آن ها عبارتند از:
- پرتو درمانی
- براکی تراپی با دوز بالا
- جراحی
- هورمون درمانی
- شیمی درمانی
- کرایو تراپی
شناخت علائم سرطان مثانه از این نظر اهمیت دارد که تشخیص زودهنگام و در مراحل اولیهی سرطان مثانه میتواند تاثیر روشهای درمانی را بهبود بخشد و احتمال موفقیت آنها را افزایش دهد. توصیه میشود در صورت بروز علائم زیر با فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی مشورت نمایید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بزرگی پروستات چه علائمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-09-27تاریخ بروز رسانی : 1400-09-28 -
جراحی سرطان پروستات در چه مواقعی انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-08-13تاریخ بروز رسانی : 1400-08-21 -
آیا مردان جوان هم به بزرگی پروستات مبتلا میشوند؟
تاریخ انتشار : 1401-10-13تاریخ بروز رسانی : 1401-11-15 -
کار غده پروستات چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-01-13تاریخ بروز رسانی : 1401-01-14 -
آیا سرطان یا بدخیمی پروستات قابل درمان است؟
تاریخ انتشار : 1400-07-24تاریخ بروز رسانی : 1400-07-27
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .