نامتقارن بودن بیضه ها
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات ادراری / آیا عدم تقارن بیضه ها نشانه واریکوسل است؟

آیا عدم تقارن بیضه ها نشانه واریکوسل است؟

عدم تقارن بیضه ها به شرایطی گفته می شود که در طی آن بیضه ها از نظر شکل و اندازه با یکدیگر تفاوت داشته باشند. عدم تقارن بیضه ها پدیده‌‌ای شایع در مردان است بطوریکه در اکثر مردان بیضه‌ی سمت راست کمی بزرگتر از بیضه سمت چپ است. بنابراین در حالت معمول این مسئله نشانگر وجود یک بیماری یا ناهنجاری نمی‌باشد. البته گاهی نیز عدم تقارن بیضه ها غیرطبیعی بوده و نیاز به توجه و مراجعه به پزشک دارد زیرا به دلیل وجود یک بیماری یا آسیب ایجاد شده است. مطالعات نشان می‌دهند که عدم تقارن بیضه‌ ها از دلایل ایجاد واریکوسل نیست اما برعکس، ممکن است از علائم واریکوسل باشد.

درمان واریکوسل و ناباروری مرتبط با آن، توسط متخصصان اورولوژی قابل بررسی می‌باشد. همشهریان گرامی! شما می‌توانید در صورت مشاهده علائم واریکوسل به اورولوژیست در اصفهان مراجعه نمایید.

البته عوامل مختلفی بجز واریکوسل نیز وجود دارند که میتوانند منجر به عدم تقارن غیرطبیعی در بیضه ها شوند. از جمله دلایل عدم تقارن بیضه ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عدم تقارن بیضه

شل شدن بیضه ها نشانه چیست؟

معمولا شل شدن بیضه ها بخشی از فرایند طبیعی افزایش سن است. با افزایش سن و پیری سلولها، تولید پروتئین هایی که منجر به استحکام بافت پوست می‌شوند نیز کاهش می‌یابد. این رخداد در تمام بخش‌های پوست بدن رخ می‌دهد. با کاهش استحکام مکانیکی بافت، شاهد شل شدن بیضه ها خواهیم بود.
در برخی موارد نیز ممکن است شل شدن بیضه ها به دلیل وجود مشکلی زمینه‌ای مانند بیماری واریکوسل باشد. ورم عروق ایجاد شده در واریکوسل میتواند منجر به افزایش میزان خون در بیضه ها شده و دمای آنها را افزایش دهد. در صورت افزایش دمای بیضه ها، بدن سعی میکند تا با شل کردن کیسه بیضه، آنها را از بدن دور کند تا دمای آنها کاهش یابد بنابراین کیسه بیضه افتادگی بیشتری را تجربه میکند.

از نظر ساختاری و عملکردی هر دو بیضه یکسان هستند و هر دو تولید اسپرم می‌کنند. همچنین علاوه بر تولید اسپرم، هر دو بیضه تولید هورمون جنسی مردانه‌ای به نام تستوسترون را بر عهده دارند.

اصلی ترین تفاوت بین بیضه چپ و راست این است که بیضه‌ی سمت راست سریعتر از بیضه سمت چپ رشد می‌کند بنابراین اندازه‌ی بزرگتری دارد. همچنین بیضه سمت چپ پایین تر از بیضه سمت راست قرار میگیرد.

بدخیمی آلت تناسلی، سرطان نادری است که بیشتر در ناحیه‌ی پوست آلت تناسلی و پوست ختنه‌گاه (پوستی که سر آلت تناسلی را ‌می‌پوشاند و در زمان ختنه‌شدن جدا می‌شود) مشاهده می‌شود. در صورتی که سرطان آلت تناسلی زودتر تشخیص داده‌شود‌، شانس خوبی برای موفقیت روش درمانی وجود دارد. در صورت تاخیر در تشخیص‌، بیماری پیشرفت کرده و وضعیت فرد نیز بدتر می‌شود. درمان سرطان‌های پیشرفته‌‌تر ممکن است با احتمال کمتری موفقیت‌آمیز بوده و بیماری نیز ناهنجارتر باشد. تشخیص و درمان این بیماری در اصفهان توسط دکتر امیر بهنام فر فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی انجام می‌شود.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علت و علائم سرطان پروستات چیست؟علت و علائم سرطان پروستات چیست؟

اگر یک گروه از سلول های غده پروستات، تکثیر زیادی داشته باشند؛ به طوری که این تکثیر از کنترل خارج شده باشد، می گوییم سرطان پروستات اتفاق افتاده است. ... ادامه مطلب

آیا التهاب پروستات درمان می شود؟آیا التهاب پروستات درمان می شود؟

پروستاتیت یک بیماری اغلب دردناک است که شامل التهاب پروستات و گاهی اوقات نواحی اطراف پروستات می‌ شود. مردان مبتلا به پروستاتیت التهابی بدون علامت علائمی ندارند. پزشک ممکن است پروستاتیت التهابی بدون علامت را هنگام آزمایش سایر اختلالات دستگاه ادراری یا دستگاه تناسلی تشخیص دهد. ... ادامه مطلب

اندازه طبیعی آلت تناسلی مردان چه قدر است؟اندازه طبیعی آلت تناسلی مردان چه قدر است؟

بسیاری از مردان نگران این هستند که آیا آلت تناسلی آنها به اندازه کافی بزرگ است یا خیر و آیا شریک جنسی را راضی می کند یا خیر.این می تواند بر اعتماد به نفس و تصویر فرد از خود تاثیر بگذارد. در این بخش به اندازه نرمال آلت تناسلی پرداخته ایم. ... ادامه مطلب

سرطان پروستات با چه عوارضی همراه است؟سرطان پروستات با چه عوارضی همراه است؟

سرطان غده پروستات به مانند سایر سرطان ها، حاصل تکثیر و تولید مثل بی رویه و توده ای سلول های پروستات است. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین