درمان عدم نعوظ در سنین بالا و جوانان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ناباروری مردان / عدم نعوظ در مردان چه عللی دارد؟

عدم نعوظ در مردان چه عللی دارد؟

نعوظ، سفت شدن، بزرگ شدن و متورم شدن آلت تناسلی مردانه است و زمانی رخ می‌دهد که به دلیل مجموعه‌ای از فرایندهای پیچیده بافت اسفنج مانند درون آلت پر از خون می‌شود. مکانیسم ایجاد نعوظ در مردان به این صورت میباشد که براساس پیامهای عصبی ایجاد شده در مغز و به وسیله تغییرات هورمونی خون در بافت آلت تجمع میابد و باعث ایجاد نعوظ میشود و هرچه مدت زمان ماندگاری خون در آلت بیشتر باشد مدت زمان نعوظ بیشتر میباشد، در نتیجه هر عاملی که بر روی پیام های عصبی و همچنین هورمونهای جنسی و عروق آلت تأثیر منفی بگذارد باعث ایجاد اختلال در نعوظ فرد میشود.

آنچه در این مطلب می خوانیم:

آنچه در این مطلب میخوانید

در اختلال نعوظ (impotence) آلت تناسلی برای برقراری رابطه ی جنسی توانایی نعوظ و حفظ این حالت را ندارد. اینکه گاهی فرد دچار این مشکل شود، نگرانی ایجاد نمی‌کند. با این همه این مشکل علاوه بر ایجاد استرس، روی اعتماد به نفس فرد اثر گذاشته و در روابط عاطفی فرد مشکلاتی ایجاد می‌کند. از طرفی دیگر اختلال نعوظ گاهی نشانه‌ای از مشکلات زمینه‌ای و عامل خطری برای بیماری قلبی است و به همین دلیل باید درمان شود. بسیاری از عوامل سبک زندگی، مانند استرس یا مصرف بیش از حد الکل، می توانند توانایی جنسی شما را تحت تأثیر قرار دهند. اگر متوجه شوید مشکل بر اساس یک روال و مکرراً اتفاق می افتد و بر توانایی شما برای داشتن یک زندگی جنسی رضایت بخش تأثیر می گذارد، وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید.

علل ایجاد اختلال نعوظ

عدم نعوظ در مردان

علائم اختلال نعوظ

علائم و نشانه‌های این مشکل عبارتند از:

عوامل خطر اختلال نعوظ

هر چه سن فرد بیش‌تر شود، نعوظ کامل زمان بیش‌تری خواهد برد و ممکن است آلت مدت زمان کمتری در حالت نعوظ باقی بماند. عوامل خطر متعددی باعث اختلال نعوظ می‌شوند، این عوامل شامل:

  1. مشکلات پزشکی، خصوصاً دیابت و بیماری‌های قلبی
  2. مصرف تنباکو که جریان خون در وریدها و سرخرگ‌ها را به مرور زمان کاهش داده و منجر به مشکلات قلبی می‌شود.
  3. اضافه وزن و چاقی
  4. برخی درمان‌های پزشکی، مانند جراحی پروستات یا پرتو درمانی برای سرطان
  5. جراحت و آسیب به نورون‌های عصبی کنترل‌کننده نعوظ
  6. مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای درمان فشار خون بالا، داروهای کاهش درد پروستات و مشکلات پروستات
  7. مشکلات روانی مانند استرس، اضطراب و افسردگی
  8. مصرف مواد مخدر و الکل، خصوصاً اگر فرد به مدت زیادی معتاد به مواد مخدر و یا الکل باشد.

عوارض اختلال نعوظ

مشکلات ناشی از این اختلال عبارتند از:

تشخیص عدم نعوظ

آزمایشاتی که ممکن است پزشک برای تعیین علت عدم نعوظ انجام دهد شامل موارد زیر است:

پیشگیری از اختلال نعوظ

آقایان می‌توانند با پیش گرفتن عادات سبک زندگی سالم مثل افزایش فعالیت فیزیکی، ترک سیگار و رعایت یک رژیم غذایی سالم، بسیاری از علل اختلال نعوظ را مهار کنند.

فعالیت فیزیکی

فعالیت فیزیکی باعث افزایش جریان خون در بخش‌های مختلف بدن، از جمله آلت، می‌شود. البته، مردان می‌بایست پیش از شروع فعالیت‌های جدید با یک پزشک مشورت کنند.

ترک سیگار

سیگار کشیدن، با ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی، منجر به بروز اختلال نعوظ می‌شود. البته سیگار کشیدن، بدون در نظر گرفتن بیماری‌های قلبی و عروقی و سایر علل اختلال نعوظ نیز، باز هم احتمال ابتلای آقایان به اختلال نعوظ را افزایش می‌دهد.

رژیم غذایی و تغذیه

افراد برای حفظ عملکرد نعوظی خود می‌بایست از یک رژیم غذایی سالم شامل غذاهای حاوی غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات، غذاهای لبنی کم‌چرب و گوشت بدون چربی استفاده کنند. رژیم‌های غذایی که در بروز اضافه وزن و بیماری‌های قلبی و عروقی نقش دارند می‌توانند باعث بروز اختلال نعوظ هم بشوند. آقایان می‌بایست از خوردن غذاهای حاوی مقادیر زیاد چربی و سدیم که عنصر اصلی تشکیل دهنده نمک است، خودداری کنند. ایشان همچنین می‌بایست از مصرف بیش از اندازه الکل یا استفاده از مواد مخدر غیرمجاز اجتناب کنند.

درمان عدم نعوظ در جوانان

شدت اختلال و عدم نعوظ اغلب در سه مقیاس درجه بندی می شود: خفیف، متوسط و شدید. اختلال نعوظ شدید به عدم نعوظ کامل یا نعوظ نشدن کامل نیز معروف است. اولین قدم در درمان اختلال نعوظ تعیین سطح در این مقیاس است. درمان عدم نعوظ شامل موارد زیر است:

  1. داروهای تزریق شده در جسم حفره آلت تناسلی مرد، مانند آلپروستادیل (Caverject، Edex)
  2. داروهای تزریق شده به مجرای ادرار (باز شدن آلت تناسلی مرد)، مانند آلپروستادیل (MUSE)
  3. داروهای خوراکی مانند سیلدنافیل (ویاگرا) و تادالافیل (سیالیس)
  4. جراحی، از جمله جراحی کاشت آلت تناسلی مرد
  5. دستگاه های خلأ uum

درمان عدم نعوظ در سن بالا

هنگام درمان عدم نعوظ در سالمندان، پزشکان اغلب ترکیبی از تغییر سبک زندگی و داروها را توصیه می کنند.

عادات سالم

تغییرات سبک زندگی زیر ممکن است به درمان یا جلوگیری از عدم نعوظ کمک کند:

علاوه بر اقدامات مربوط به سبک زندگی، پزشکان می توانند داروهای ED یا عدم نعوظ را نیز تجویز کنند. بیشتر آنها برای افراد سالمند مطمئن نیستند، اگرچه متخصص باید بررسی کند که آیا آنها با سایر داروهایی که فرد مصرف می کند سازگار هستند یا نیستند. برخی از داروهایی که پزشک می تواند برای درمان ED تجویز کند، عبارتند از:

بازدارنده های فسفودی استراز -۵

یکی از رایج ترین درمان های پزشکی ED در افراد سالمند، دسته ای از داروها به نام بازدارنده های فسفودی استراز -5 (PDE 5) هستند. این داروها رگ های خونی را شل و گسترده می کنند و جریان خون به آلت را بهبود می بخشند. طبق یک بررسی در سال ۲۰۱۷، مهارکننده های PDE 5 به طور کلی در سالمندان از جمله مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی بی خطر هستند. با این حال، آنها برای افرادی که نیترات را برای بیماری های قلبی مصرف می کنند مناسب نیستند. برخی از نمونه های مهارکننده های PDE 5، عبارتند از:

تستوسترون درمانی

در سالمندانی که کمبود تستوسترون دارند، پزشک ممکن است درمان جایگزینی تستوسترون (TRT) را تجویز کند. این گزینه درمانی شامل تجویز منظم تستوسترون از طریق تزریق، ژل یا وصله پوستی است. با این حال، TRT برخی از دلایل شایع ED در سالمندان مانند کاهش جریان خون یا آسیب عصبی را برطرف نخواهد کرد.

داروهای تزریقی

آلپروستادیل یک داروی تزریقی یا شیاف آلت تناسلی است که ممکن است برخی از افراد برای رسیدن به نعوظ از آن استفاده کنند. به سرعت رگهای خونی در آلت تناسلی مرد را گسترش داده و به فرد کمک می کند در عرض ۸-۱۰ دقیقه نعوظ پیدا کند. داروهای تزریقی آلپروستادیل، عبارتند از:

عمل جراحی

جراحی یک درمان احتمالی برای مردان مبتلا به ED مقاوم به درمان است، جایی که سایر درمان ها مؤثر نبوده اند. جراحی کاشت آلت تناسلی بیشترین رضایت بیمار و شریک زندگی آنها را در بین تمام درمان های ED دارد.

گاهی تومور حالب با جریان خون به سایر بافت‌ها نیز کشیده می‌شود و موجب بدخیمی حالب می‌گردد که این تومورهای بدخیم را تومورهای سرطانی حالب می‌گویند. تشخیص و درمان سرطان حالب از جمله اقداماتی است که توسط فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری انجام می‌شود و در صورت مشاهده علائم این بیماری باید به آنها مراجعه نمود.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
جراحی سرطان پروستات در چه مواقعی انجام میشود؟جراحی سرطان پروستات در چه مواقعی انجام میشود؟

سرطان پروستات، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. در برخی از موارد، درمان این بیماری به وسیله جراحی پروستات انجام می‌ پذیرد. ... ادامه مطلب

با نشانه های خاموش سرطان کلیه آشنا شویدبا نشانه های خاموش سرطان کلیه آشنا شوید

سرطان ممکن است هر بخشی از بدن را درگیر کند که یکی از آن ها، کلیه است. این اندام های لوبیایی شکل که در پشت روده ها، در دو طرف ستون مهره ها قرار دارند، وظیفه سم زدایی خون را بر عهده دارند. در ادامه این مقاله به بررسی نشانه های خاموش سرطان کلیه به صورت کامل تر می پردازیم. ... ادامه مطلب

سیستوسکوپی چیست و چه عوارضی دارد؟سیستوسکوپی چیست و چه عوارضی دارد؟

سيستوسكوپی به عنوان یکی از شایعترین عمل های اورولوژی، با هدف تشخیص و درمان بیماری های مربوط به مثانه، پروستات و دستگاه ادراری صورت می گیرد. یک لوله باریک به نام سیستوسکوپ که حاوی یک لنز می باشد، وارد دستگاه مجاری ادرار می گردد و قادر به مشاهده داخل مثانه می باشد. ... ادامه مطلب

عوارض و مضرات زیاد نگه داشتن ادرار چیست؟عوارض و مضرات زیاد نگه داشتن ادرار چیست؟

افراد می توانند ۳ تا ۴ ساعت ادرار خود را نگه دارند. البته این زمان نیز بر اساس میزان و نوع مایعاتی که فرد مصرف می کند متفاوت است.نگه داشتن ادرار برای مدت طولانی و نادیده گرفتن احساس ادرار ممکن است خطر برخی مشکلات، مانند عفونت ادراری را افزایش دهد، بنابراین نباید ادرار خود را زمان زیادی نگه دارید. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین