درمان تنگی مجرای ادرار با استنت مجرا
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات ادراری / تنگی مجرای ادرار و درمان آن با استنت

تنگی مجرای ادرار و درمان آن با استنت

مجرا لوله ای است که ادرار را از مثانه به خارج هدایت می کند. اندازه مجرا به اندازه کافی، عریض و پهن بوده و ادرار به راحتی و آزاد از مجرا به خارج جریان می یابد. در صورتی که مجرای ادرار باریک و تنگ شود به طوری که در زمان ادرار کردن فرد با مشکل کندی جریان ادرار روبرو شود، به آن تنگی مجرا گفته می شود که در کودکان، بزرگسالان، مردان یا زنان می تواند اتفاق بیفتد. تنگی مجرای ادراری از بیماری هایی می باشد که باعث اختلال در ادرار کردن شده و بعضاً به دلیل ماهیت عود کننده این بیماری باعث انجام عمل های جراحی می شود. یکی از روش های عمل تنگی مجرای ادراری استفاده از استنت های مجرا جهت جلوگیری از عود و مراجعات مکرر به اتاق عمل است. استنت در پزشکی، به لوله ای گفته می شود که شبیه به توری از جنس فلز بوده که در یک لوله یا مجرایی طبیعی در بدن قرار داده می شود. این استنت برای درمان مشکل تنگی مجاری ادرار که باعث ایجاد اختلال در جریان ادرار می شود به کار برده می شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

استنت تنگی مجرا

استنت در واژگان فنی پزشکی، به لوله ای گفته میشود که شبیه به توری مصنوعی از جنس فلز بوده که در یک گذرگاه یا مجرایی طبیعی (لومن) در بدن قرار داده میشود. این استنت برای درمان نقص ناشی از انقباض موضعی مجاری ادرار که باعث ایجاد اختلال در جریان ادرار می شود به کار برده می شود.

علل تنگی مجرای ادرار

علل ایجاد بافت اسکار در مجرای ادراری در نتیجه موارد زیر است:

علائم تنگی مجرای ادرار

تنگی مجرای ادرار در مردان نسبت به زنان شایع تر است. در اغلب مواقع تشخیص علت اصلی تنگی مجرای ادرار امکان پذیر نیست. علائم و نشانه های رایج تنگی مجرای ادرار شامل:

  1. کاهش جریان ادرار
  2. تخلیه ناکامل مثانه
  3. دوشاخه شدن ادرار
  4. درد هنگام ادرار کردن و قطره قطره بودن ادرار
  5. تکرر ادرار و احساس نیاز فوری به ادرار کردن
  6. عفونت مجاری ادراری
  7. سوزش ادرار

عوامل خطر تنگی مجرای ادرار

برخی از مردان در معرض خطر ابتلا به تنگی مجرای ادرار هستند، به ویژه آنهایی که این موارد را دارند:

  1. وجود یک یا چند بیماری مقاربتی
  2. اخیراً یک کاتتر (لوله کوچک و انعطاف پذیری که برای تخلیه ادرار از مثانه وارد بدن شده است) قرار داده شده است.
  3. اورتریت یا التهاب مجرای ادرار (تورم و تحریک در مجرای ادرار) احتمالاً به دلیل عفونت
  4. بزرگ شدن پروستات
تنگی مجرای ادرار

انواع تنگی مجرای ادرار

تنگی مجاری ادرار به دو نوع تقسیم می شوند:

  1. تنگی های بخش انتهایی مجرای ادراری
  2. تنگی های بخش ابتدایی مجرای ادراری

عوارض تنگی مجاری ادرار

تنگی مجاری ادرار باعث انسداد جریان ادرار شده و درصورتی‌که درمان نشود عوارض و خطراتی برای بیمار به همراه دارد. هنگامی‌که مجرای ادرار دچار تنگی و انسداد می‌شود، ادرار در داخل مثانه جمع شده و باعث تشکیل رسوب و سنگ مثانه می‌شود. همچنین برگشت ادرار به کلیه‌ها باعث آسیب و نارسایی کلیه می‌شود. عفونت‌های ادراری عودکننده نیز از عوارض تنگی مجاری است.

تشخیص تنگی مجرای ادرار

در ابتدا برای تشخیص بیماری، پزشک سؤالاتی درباره علائم بیمار و پرونده پزشکی فرد مطرح می کند. سپس معاینه فیزیکی بیمار صورت گرفته و در صورت نیاز آزمایشات دیگری به منظور تشخیص علت اصلی تنگی ادرار، محل تنگی مجرا و میزان تنگی مجرا صورت می گیرد. از جمله آزمایشات جانبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

روش های جراحی استنت تنگی مجرای ادرار

روشهای درمان تنگی مجرای ادراری با توجه به شرایط بیمار متفاوت می باشد که به سه روش زیر این جراحی انجام می شود:

  1. روش جراحی باز: در این روش قسمت تنگ شده مجرا بریده شده و پس از جدا کردن آن بخش از مجرا، پیوند مجدد مجرا انجام می شود.
  2. روش آندوسکوپیک: در این نوع از جراحی تنگی مجرا، قسمت تنگ شده مجرا با تیغه مخصوص تحت دید مستقیم آندوسکوپ بریده می شود.
  3. روش گذاشتن فنر مجرا یا استنت: روش دیگر درمان استفاده از استنت مجرا در قسمت تنگ شده می باشد که باعث می شود مجرا بدون بریده شدن و جدا کردن با استنت درمان شود.

مراقبت‌های بعد از عمل تنگی مجاری ادرار

اکثر بیماران بعد از جراحی تنگی مجرای ادرار سریع بهبود پیدا می‌کنند. ممکن است چند هفته زمان برای کاهش تورم ناحیه جراحی نیاز باشد. به‌طورکلی فعالیت بدنی را باید تا زمان خارج کردن سوند ادراری محدود کنید. درد باید در هفته اول بعد از جراحی بهبود یابد. انجام توصیه‌های زیر بعد از جراحی سرعت بهبود را افزایش می‌دهد:

عوارض استنت تنگی مجرا

بدخیمی یا سرطان پروستات ، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. با این وجود اگر این بیماری زود تشخیص داده شود (زمانی که هنوز محدود به غده پروستات است)، بهترین شانس برای درمان موفقیت آمیز را دارد. شما می‌توانید برای تشخیص و درمان سرطان پروستات به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید.




نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
عوارض جانبی بعد از عمل پروستات چیست؟عوارض جانبی بعد از عمل پروستات چیست؟

پروستات غده ای است که در زیر مثانه، جلوی راست روده قرار دارد. نقش مهمی در بخشی از دستگاه تناسلی مردان که مایعات حامل اسپرم را تولید می کند، ایفا می کند.جراحی برای برداشتن جزئی یا کامل پروستات پروستاتکتومی نامیده می شود. شایع ترین علل جراحی پروستات سرطان پروستات و بزرگ شدن پروستات است. ... ادامه مطلب

کلیه نابجا یا اکتوپیک چیست؟کلیه نابجا یا اکتوپیک چیست؟

کلیه اکتوپیک یا نابجا یک نقص مادرزادی محسوب می‌ شود که در هنگام تولد ملاحظه می ‌شود. در این حالت کلیه یا در قسمت پایین یا در سمت مقابل و یا در قسمت با ... ادامه مطلب

آیا سرطان پروستات با دفعات انزال ارتباط دارد؟آیا سرطان پروستات با دفعات انزال ارتباط دارد؟

برخی از پزشکان معتقدند که انزال در مردان، از طریق خارج کردن مواد شیمیایی مضر موجود در منی، می تواند باعث مراقبت بیشتر از غده پروستات شود. این هم ممکن است که انزال در واقع هیچ ارتباطی با مراقبت از پروستات نداشته باشد.در این بخش به ارتباط سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی اشاره کرده ایم. ... ادامه مطلب

نارسایی یا کم کاری مزمن و از کار افتادن کلیهنارسایی یا کم کاری مزمن و از کار افتادن کلیه

نارسایی مزمن کلیوی زمانی اتفاق می‌ افتد که آسیب‌ دیدگی‌ های بلند مدت در کلیه‌ ها باعث بیماری‌ های داخلی کلیه شده باشند. بیماری‌ های داخلی کلیوی به دلیل آسیب‌ دیدگی مستقیم کلیه‌ های مانند خونریزی شدید یا کمبود اکسیژن به وجود می‌ آیند ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین