بی اختیاری ادرار چیست و چگونه درمان می شود؟
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات ادراری / درمان بی اختیاری ادرار ناشی از افتادگی مثانه

درمان بی اختیاری ادرار ناشی از افتادگی مثانه

سیستوسل یا افتادگی مثانه زمانی رخ می‌دهد که بافت حمایتی بین مثانه و دیواره واژن، تضعیف و دچار کشش شود. این حالت موجب می‌گردد تا مثانه به سمت واژن حالت بیرون زدگی پیدا کند. کشیدگی عضلاتی که اندامهای لگنی را پشتیبانی می‌کنند ممکن است منجر به بروز افتادگی مثانه شود. این نوع کشیدگی عضلانی در هنگام زایمان از طریق واژن یا با یبوست مزمن، سرفه خشن و سخت یا بلند کردن اجسام سنگین اتفاق می افتد. برای یک سیستوسل ملایم یا متوسط، درمان غیر جراحی اغلب مؤثر است. در موارد شدیدتر، ممکن است عمل جراحی برای نگهداری واژن و سایر اندام‌های لگنی در موقعیت مناسب آنها ضروری باشد. لیزر درمانی با تأثیر بر عضلات واژن و پیشابراه‌ می‌تواند سبب تقویت عضلات نگهدارنده شود و وضعیت مثانه و رحم را تصحیح کند در واقع با تأثیر بر روی واژن و بازسازی سلول‌های واژن، بی‌اختیاری ادرار را به صورت غیرمستقیم درمان می‌کند.

اورولوژی یک تخصص در جراحی است که کار درمان بیماری های دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مردان و مشکلات جنسی آقایان را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها و مشکلات مبتلا هستید به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.

افتادگی مثانه و بی اختیاری ادرار

در زنان، دیواره قدامی مهبل از مثانه محافظت می کند. این دیواره می تواند با افزایش سن، ضعیف یا شل شود. فشار جسمی قابل توجه، مثل زایمان نیز می تواند به این بخش از دیواره مهبلی آسیب برساند. اگر این وضعیت، وخیم تر شود، افتادگی مثانه روی می دهد، به این معنی که دیگر حمایت نمی شود و روی مهبل می افتد. این امر، مشکلاتی مثل اختلالات ادراری ، ناراحتی و بی اختیاری فشاری را تحریک می کند.

علائم افتادگی مثانه

در موارد خفیف این بیماری ممكن است نشانه و علائمي مشهود نباشد؛ اما در صورت بروز ممکن است علائم و نشانه‌ها شامل موارد زیر باشند:

علل ایجاد افتادگی مثانه

کف لگن از ماهیچه ها، رباط‌ها و بافت‌های همبند تشکیل شده است که باعث حمایت مثانه و سایر اندام‌های لگن می‌شوند. اتصالات بین عضلات کف لگن و رباط‌ها می‌تواند با گذشت زمان ضعیف شود. این ضعف می‌تواند در نتیجه آسیب دیدگی هنگام زایمان طبیعی یا کشیدگی مزمن عضلات کف لگن باشد. در این صورت مثانه به سمت پایین‌تر از حد طبیعی خود متمایل شده و به داخل واژن برآمده می‌شود. علل احتمالی افتادگی قدامی شامل موارد زیر است:

  1. بارداری و زایمان طبیعی
  2. اضافه وزن یا چاق بودن
  3. بلند کردن مکرر اجسام سنگین
  4. فشار هنگام اجابت مزاج
  5. سرفه یا برونشیت مزمن

عوامل خطر افتادگی مثانه

درمان بی اختیاری ادرار ناشی از افتادگی مثانه

تشخیص افتادگی مثانه

تشخیص افتادگی مثانه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درمان جدید افتادگی مثانه

تحریک الکتریکی:

در این روش پزشک یک پروب را بر روی عضلات واژن یا در کف لگن می گذارند پروب به دستگاهی متصل می باشد که جریان الکتریکی را به عضلات منتقل می کند و موجب انقباض عضلات می گردد. این انقباضات، عضلات را تقویت می کنند.

بیوفدبک:

بیوفیدبک برای نظارت بر فعالیت عضله درون واژن و کف لگن سنسوری استفاده می شود.

دارو برای افتادگی مثانه

درمان جایگزین هورمونی استروژن می تواند به بدن برای تقویت عضلات درون و حول واژن کمک کند . معمولاً تخمدان ها پس از یائسگی تولید استروژن را متوقف می کنند و در نتیجه عضلات واژن ضعیف می شوند. در موارد خفیف افتادگی مثانه، استروژن ممکن است برای از بین بردن علائم افتادگی مثانه مانند ضعف عضلات واژن و بی اختیاری ادراری تجویز شود. برای موارد شدیدتر افتادگی مثانه، استروژن درمانی همراه با درمان های دیگر به کار می رود. استروژن را می توان به صورت خوراکی به شکل قرص مصرف کرد یا کرم های حاوی استروژن را به کار برد. کرم تأثیر موضعی دارد و بر کل سیستم بدن تأثیر نمی گذارد از این رو به نسبت قرص خوراکی، داروی بهتری است؛ اما مصرف استروژن به هر شکلی بدون تجویز و نظارت پزشک مجاز نیست.

عوارض عمل افتادگی مثانه

عوارض عمل افتادگی مثانه شامل موارد زیر هستند:

مزایای لیزر افتادگی مثانه

درمان افتادگی مثانه با لیزر

این عمل به صورت سرپایی و در محل کلینیک انجام میشود و جلسه درمانی تنها چند دقیقه طول میکشد. ابتدا هندپیس دستگاه به آرامی در کانال واژینال بیمار قرار داده میشود و سپس پرتوهای لیزر به دیواره ی واژن تابیده میشود. فرکانس و شدت اشعه های لیزر با توجه به شدت مشکل فرد مشخص می شود و قابل تغییر است.

آمادگیهای قبل از استفاده از لیزر

مراقبتهای لازم بعد از انجام لیزر

هزینه درمان افتادگی مثانه با لیزر

عوامل بسیاری وجود دارد که می تواند در هزینه عمل افتادگی رحم با لیزر مؤثر باشد. در مرحله اول در هزینه عمل افتادگی رحم با لیزر، نوع و شدت بیماری می تواند مؤثر باشد. هر چه بیماری و عارضه افتادگی رحم با لیزر شدیدتر باشد، می توان انتظار داشت که این عمل با هزینه های مختلفی انجام شود. در واقع زمانی که این عارضه برای شما حاد باشد، می توان انتظار داشت که جلسات بیشتری برای استفاده از دستگاه و همچنین درمان این عارضه نیاز باشد که طبیعتاً می تواند هزینه های بیشتری داشته باشد. همچنین این موضوع را هم نباید نادیده بگیریم که درمان این عارضه و هزینه های درمان آن، می تواند تا حد زیادی به نوع دستگاهی که برای درمان استفاده می شود نیز وابسته باشد.

عوارض لیزر افتادگی مثانه

روش درمان با لیزر، روشی مطمئن است که عوارض بسیار کمی دارد. این روش درمانی از کم خطرترین روشها برای درمان بیماریهای زنان است. گاهی اوقات مشاهده می شود که بعد از لیزر، افراد دچار قرمزی، تورم و التهاب به صورت خفیف می شوند. این موضوع کاملاً طبیعی است و بعد از دو روز کاملاً از بین می رود.

بدخیمی یا سرطان پروستات ، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. با این وجود اگر این بیماری زود تشخیص داده شود (زمانی که هنوز محدود به غده پروستات است)، بهترین شانس برای درمان موفقیت آمیز را دارد. شما می‌توانید برای تشخیص و درمان سرطان پروستات به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید.




نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
تومور و سرطان غدد فوق کلیوی چیست؟تومور و سرطان غدد فوق کلیوی چیست؟

تومور های موجود در غدد فوق کلیوی لزوما مراحل اولیه‌ی خود را در غدد فوق کلیوی شروع نمی‌ کنند. به تومور هایی که آغاز آنها در غدد فوق کلیوی است تومورهای اولیه گفته می‌ شود. ... ادامه مطلب

اورولوژی ترمیمی چیست؟اورولوژی ترمیمی چیست؟

اورولوژی شاخه ای تخصصی از علم پزشکی است که به تشخیص و درمان بیماری های سیستم ادراری و دستگاه تناسلی می پردازد. ... ادامه مطلب

چه عمل هایی در بیماریهای کلیه و مجاری ادراری (اورولوژی) با لاپاراسکوپی انجام می شود؟چه عمل هایی در بیماریهای کلیه و مجاری ادراری (اورولوژی) با لاپاراسکوپی انجام می شود؟

درصورتی‎که با علائمی از مشکلات دستگاه تناسلی، مشکلات کلیه یا مجاری ادراری یا مشکلات گوارشی مواجه شوید که نیاز به جراحی داشته باشند، معمولاً اولین نظر پزشک به جراحی لاپاراسکوپی است. در این بخش به معرفی این روش ، کاربرد ها و عوارض آن پرداخته ایم. ... ادامه مطلب

چند راه درمانی برای تقویت اسپرم ضعیفچند راه درمانی برای تقویت اسپرم ضعیف

پایین بودن تعداد اسپرم می‌ تواند قدرت باروری طبیعی مرد را با مشکل رو به‌ رو کند. مشکلات مربوط به اسپرم از جمله پایین بودن تعداد اسپرم و مشکلات مربوط به کیفیت اسپرم، بسیار شایع هستند. راه‌ های درمانی زیادی برای افزایش اسپرم وجود دارد که در ادامه بیان میگردد. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین