علل و انواع دیر انزالی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ناباروری مردان / انزال دیر رس یا دیر انزالی چیست؟

انزال دیر رس یا دیر انزالی چیست؟

رابطه جنسی رابطه‌ای مهم در بین زوجین به شمار می‌رود؛ اما عواملی متعددی می‌توانند کیفیت این رابطه را به چالش بکشند و سبب بروز مشکلات زیادی در این زمینه گردد. یکی از مشکلات در برقراری رابطه جنسی مشکل دیر انزالی یا انزال دیررس در مردان است. این امر مشکلات زیادی را برای مرد و شریک جنسی او به وجود می‌آورد و همین امر خطر بروز مشکلات روانی مانند افسردگی را افزایش می‌دهد.

دیر انزالی یا انزال دیررس، مشکلی است که در بسیاری از موارد برای درمان آن هیچ اقدامی انجام نمی شود. وجود این مشکل تأثیر زیادی بر روی سلامت رابطه جنسی زوجین می گذارد و باعث عدم رضایت، رابطه همراه با درد، رابطه با بی میلی و … می شود. دیر انزالی می تواند کوتاه مدت یا بلند مدت باشد که بستگی به علت به وجود آمدن آن و همچنین نحوه درمان و برخورد شخص با آن دارد. این مشکل در واقع زمانی رخ می دهد که انزال فراتر از زمان نرمال و عادی رابطه طول بکشد و مرد نتواند در زمان مناسب عمل انزال را انجام دهد. در بعضی از مردان هم دیده شده که بطور کلی توانایی انزال را ندارند.

اورولوژی یک تخصص در جراحی است که تشخیص و درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مردان و مشکلات جنسی آقایان از جمله دیر انزالی را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها و مشکلات مبتلا هستید به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.

علل دیر انزالی

علت‌های فیزیکی

علت‌های روانشناختی

انزال دیر رس یا دیر انزالی

مصرف برخی داروها و موادی که موجب دیرانزالی می‌شوند عبارتند از:

  1. برخی داروهای ضدافسردگی
  2. برخی داروهای ضدفشارخون
  3. برخی دیورتیک‌ها
  4. برخی داروهای ضد روان‌ پریشی یا مسکن
  5. برخی داروهای ضدتشنج
  6. مصرف بیش‌از حد الکل

انواع دیرانزالی

تقسیم دیرانزالی بر اساس علائم آن:

تشخیص انزال دیررس یا دیر انزالی

برای تشخیص انزال دیررس در ابتدا باید یک شرح حال دقیق از بیمار اخذ و معاینات لازم را انجام داد و باید موقعیت اجتماعی و فرهنگی و حالات روانشناختی و روانشناختی بیمار را سنجید. این بیماران نیاز به آزمایشات دقیق دارند. بطور خلاصه برای تشخیص انزال دیررس از اقدامات زیر استفاده می شود:

راهکار برای درمان دیر انزالی

درمان دیر انزالی به علت زمینه ای ایجاد کننده ی آن بستگی دارد، ممکن است نیاز به تجویز دارو یا تغییر دارویی باشد که در حال حاضر استفاده می کنید، گاه نیاز به مشاوره با روانپزشک دارید، یا اینکه بایستی سوء استفاده از الکل یا مواد غیر مخدر را ترک نمایید.

درمان دارویی دیر انزالی

اگر دارویی مصرف می کنید که ممکن است باعث دیرانزالی شود، کاهش میزان مصرف یا تغییر دارو ممکن است مشکل را برطرف کند. گاهی اوقات تجویز دارو ممکن است به حل مشکل شما کمک کند. هیچ دارویی نیست که بطور اختصاصی برای درمان دیرانزالی تأیید شده باشد. داروهایی که برای درمان دیرانزالي به کار می روند اصولاً برای درمان دیگر بیماری ها استفاده می شوند. داروهایی که گاهی اوقات برای درمان دیرنزالی به کار می رود عبارتند از:

  1. آمانتادین (که در درمان بیماری پارکینسون به کار می رود).
  2. بوسپیرون (که برای درمان اضطراب استفاده می شود).
  3. سیپروهپتادین (برای درمان آلرژی استفاده می شود).

درمان روانی دیر انزالی

روان درمانی می تواند به درمان مشکلات روانی مثل افسردگی و اضطراب که باعث بروز دیرانزالي می شود کمک می کند. روان درمانی همچنین برای درمان مشکلات روانی که مستقیماً روی توانایی انزال اثر می گذارند توصیه می شود.

افراد در معرض ابتلا به دیر انزالی

عوارض دیر انزالی

دیر انزالی می‌تواند پریشانی روانی قابل توجهی هم در مرد و هم همسر وی ایجاد کند. این مشکل می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در رابطه، نگرانی در مورد وضعیت سلامی، کاهش میل جنسی و نارضایتی جنسی برای هر دو طرف شود. چنین وضعیتی می تواند باعث ایجاد سوء تفاهم بین زوجین شود.

مردان مبتلا به دیر انزالی بیشتر مستعد اضطراب و افسردگی هستند. پریشانی روانی و مشکلات رابطه که در اثر دیر انزالی ایجاد می‌شوند اغلب برای زوج‌هایی که در تلاش برای تشکیل یک خانواده هستند دشوارتر است.

در مواجهه با سرطان کلیه لازم است تا تمام گزینه‌های درمانی بررسی شوند، هدف از انجام آنها بیان شده و فرد از عوارض جانبی آنها آگاه گردد. اگرچه زمان، یک فاکتور مهم در درمان سرطان است؛ اما بهتر است قبل از انجام روندهای درمانی، نسبت به کسب اطلاعات در مورد هر یک از آنها اقدام گردد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدامات تشخیصی و درمانی سرطان های دستگاه ادارای - تناسلی مانند سرطان کلیه به فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی (اروانکولوژی) مراجعه نمایید.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کلیه نابجا یا اکتوپیک چیست؟کلیه نابجا یا اکتوپیک چیست؟

کلیه اکتوپیک یا نابجا یک نقص مادرزادی محسوب می‌ شود که در هنگام تولد ملاحظه می ‌شود. در این حالت کلیه یا در قسمت پایین یا در سمت مقابل و یا در قسمت با ... ادامه مطلب

آیا روش جراحی، برای درمان سرطان کلیه مناسب است؟آیا روش جراحی، برای درمان سرطان کلیه مناسب است؟

درمان سرطان کلیه متمرکز بر حذف تومور از بدن است. سرطان کلیه ای که به سایر اندام های بدن گسترش پیدا کرده است، تنها با جراحی قابل‌ درمان نیست. ... ادامه مطلب

آیا واریکوسل در رابطه جنسی تأثیر دارد؟آیا واریکوسل در رابطه جنسی تأثیر دارد؟

واریکوسل بزرگ شدن وریدهای داخل کیسه شل پوستی است که بیضه ها (اسکروتوم) را نگه می دارد.این وریدها خون کم اکسیژن را از بیضه ها منتقل می‌ کنند.واریکوسل زمانی اتفاق می‌ افتد که خون در سیاهرگ‌ ها جمع می‌ شود، نه اینکه به طور موثر در کیسه بیضه گردش کند. ... ادامه مطلب

نقش کلیه در تنظیم فشار خوننقش کلیه در تنظیم فشار خون

یکی از عوامل مؤثر بر روی ارتباط بین فشار خون و بیماری‌ های کلیوی، نقش کلیه‌ ها در کنترل مقدار نمک و آب در بدن است. فشار خون در واقع نیرویی است که جریان خون پمپاژ شده توسط قلب را به دیواره شریان ها وارد می کند. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین