آیا عدم تقارن بیضه ها نشانه واریکوسل است؟
عدم تقارن بیضه ها به شرایطی گفته می شود که در طی آن بیضه ها از نظر شکل و اندازه با یکدیگر تفاوت داشته باشند. عدم تقارن بیضه ها پدیدهای شایع در مردان است بطوریکه در اکثر مردان بیضهی سمت راست کمی بزرگتر از بیضه سمت چپ است. بنابراین در حالت معمول این مسئله نشانگر وجود یک بیماری یا ناهنجاری نمیباشد. البته گاهی نیز عدم تقارن بیضه ها غیرطبیعی بوده و نیاز به توجه و مراجعه به پزشک دارد زیرا به دلیل وجود یک بیماری یا آسیب ایجاد شده است. مطالعات نشان میدهند که عدم تقارن بیضه ها از دلایل ایجاد واریکوسل نیست اما برعکس، ممکن است از علائم واریکوسل باشد.
درمان واریکوسل و ناباروری مرتبط با آن، توسط متخصصان اورولوژی قابل بررسی میباشد. همشهریان گرامی! شما میتوانید در صورت مشاهده علائم واریکوسل به اورولوژیست در اصفهان مراجعه نمایید.
البته عوامل مختلفی بجز واریکوسل نیز وجود دارند که میتوانند منجر به عدم تقارن غیرطبیعی در بیضه ها شوند. از جمله دلایل عدم تقارن بیضه ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- واریکوسل: یکی از دلایل عدم تقارن غیرطبیعی بیضه ها واریکوسل است. واریکوسل به شرایطی گفته میشود که در طی آن رگهای درون کیسه بیضه بزرگ میشوند. در صورتی که واریکوسل بجز بزرگی عروق عارضه دیگری ایجاد نکند معمولا نیازی به درمان ندارد. البته باید توجه داشت که یکی از دلایل کاهش تعداد اسپرم، ابتلا به واریکوسل است.
- التهاب اپیدیدیم یا اپیدیدیمیتس: گاهی ممکن است یک عفونت در مجراهای پشت بیضه ها ایجاد شود که علائمی همچون درد در هنگام ادرار کردن، ترشح مواد از آلت، التهاب بیضه ها و نیز عدم تقارن آنها را در پی دارد. در صورت وجود این علائم بهتر است با پزشک متخصص مشورت شود.
- التهاب بیضه: گاهی ممکن است بیضه ها به دلیل یک عامل عفونی دچار عفونت و التهاب شوند. عامل عفونت معمولا ویروس اوریون است و عدم مراجعه به پزشک میتواند منجر به آسیب به بیضه ها گردد. از علائم التهاب بیضه میتوان به درد بیضه اشاره نمود.
- کیست اپیدیدم: کیست به کیسهای گفته میشود که با مایع بافتی پرشده است و زمانی ایجاد میشود که مایع اضافی در مجاری موجود در کیسه بیضه وجود دارد. ممکن است برخی کیست ها بدون درد و بدون خطر باشند و بصورت خودبخودی رفع شوند. با این حال برخی از آنها ایجاد درد میکنند که در این حالت نیاز است تا با جراحی برداشته شوند. کیست ها ممکن است منجر به عدم تقارن بیضه ها گردند.
- هیدروسل: هیدروسل به کیسه هایی پر شده از مایعات بافتی گویند که در اطراف بیضه ها ایجاد میشوند. معمولا هیدروسل ها مشکل جدی ایجاد نمیکنند و بصورت خودبخود رفع میشوند. با این حال گاهی نیز ملتهب میشوند و نیاز به مداخلات پزشکی دارند.
- پیچ خوردگی بیضه: زمانی که بیضه چرخیده و بند بیضه تاب بخورد پیچ خوردگی بیضه ایجاد میشود. پیچ خوردگی بیضه با درد شدید و پایدار همراه است. البته اگر این درد همراه با یک آسیب باشد ممکن است متوقف شده و دوباره بصورت ناگهانی عود کند. پیچ خوردگی بیضه نیاز به رسیدگی اورژانسی دارد زیرا که با انسداد رگها به بیضه ها و در نتیجه توقف خونرسانی به آنها همراه است. در صورتی که پیچ خوردگی بیضه به سرعت درمان نشود ممکن است آسیبهای ناشی از آن منجر شود تا بیضه ها برداشته شوند.
- سرطان بیضه: یکی از دلایل غیرشایع عدم تقارن بیضه ها، سرطان بیضه است. سرطان بیضه به علت رشد و تکثیر غیرطبیعی سلولهای بیضه ایجاد میشود. در صورتی که برآمدگی ها یا تودههای غیرطبیعی در بیضه وجود داشته باشد بهتر است به پزشک مراجعه شود.
شل شدن بیضه ها نشانه چیست؟
معمولا شل شدن بیضه ها بخشی از فرایند طبیعی افزایش سن است. با افزایش سن و پیری سلولها، تولید پروتئین هایی که منجر به استحکام بافت پوست میشوند نیز کاهش مییابد. این رخداد در تمام بخشهای پوست بدن رخ میدهد. با کاهش استحکام مکانیکی بافت، شاهد شل شدن بیضه ها خواهیم بود.
در برخی موارد نیز ممکن است شل شدن بیضه ها به دلیل وجود مشکلی زمینهای مانند بیماری واریکوسل باشد. ورم عروق ایجاد شده در واریکوسل میتواند منجر به افزایش میزان خون در بیضه ها شده و دمای آنها را افزایش دهد. در صورت افزایش دمای بیضه ها، بدن سعی میکند تا با شل کردن کیسه بیضه، آنها را از بدن دور کند تا دمای آنها کاهش یابد بنابراین کیسه بیضه افتادگی بیشتری را تجربه میکند.
- کدام بیضه اسپرم ساز است
از نظر ساختاری و عملکردی هر دو بیضه یکسان هستند و هر دو تولید اسپرم میکنند. همچنین علاوه بر تولید اسپرم، هر دو بیضه تولید هورمون جنسی مردانهای به نام تستوسترون را بر عهده دارند.
- تقاوت بیضه چپ و راست
اصلی ترین تفاوت بین بیضه چپ و راست این است که بیضهی سمت راست سریعتر از بیضه سمت چپ رشد میکند بنابراین اندازهی بزرگتری دارد. همچنین بیضه سمت چپ پایین تر از بیضه سمت راست قرار میگیرد.
بدخیمی آلت تناسلی، سرطان نادری است که بیشتر در ناحیهی پوست آلت تناسلی و پوست ختنهگاه (پوستی که سر آلت تناسلی را میپوشاند و در زمان ختنهشدن جدا میشود) مشاهده میشود. در صورتی که سرطان آلت تناسلی زودتر تشخیص دادهشود، شانس خوبی برای موفقیت روش درمانی وجود دارد. در صورت تاخیر در تشخیص، بیماری پیشرفت کرده و وضعیت فرد نیز بدتر میشود. درمان سرطانهای پیشرفتهتر ممکن است با احتمال کمتری موفقیتآمیز بوده و بیماری نیز ناهنجارتر باشد. تشخیص و درمان این بیماری در اصفهان توسط دکتر امیر بهنام فر فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی انجام میشود.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علت ایجاد اسپرماتوسل چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-01-09تاریخ بروز رسانی : 1401-01-11 -
واریکوسل چه زمانی باعث ناباروری می شود؟
تاریخ انتشار : 1400-11-25تاریخ بروز رسانی : 1400-11-27
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .