علائم سرطان پروستات در جوانان
علائم سرطان پروستات در جوانان شبیه به علائم بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات است و میتواند تا حد زیادی از یک بیمار به بیمار دیگر متفاوت باشد.اکثر مردان جوان هیچ علائمی ندارند، به خصوص در مراحل اولیه بیماری و اغلب سرطان پروستات به طور تصادفی به دنبال چکاپ توسط پزشک کشف میشود. یک یا دو علامت مبهم ممکن است هشدار دهنده به نظر نرسد اما پیگیری آن بسیار مهم است، زیرا این سرطان معمولا بدون علامت است.
امروزه به دلیل خطرات متعدد و شیوع این بیماری توصیه میشود که آزمایشاتی از جوانان گرفته شود تا از سلامتی آنان اطمینان حاصل شود. سرطان پروستات اغلب از سن 20 تا 22 سالگی در جوانان پسر دیده شده است. زمان شروع این بیماری اغلب در این سنین نیست. مردان نیز به طور معمول از سن 60 سالگی مبتلا به این بیماری میشوند اما شروع سرطان در جوانان نیز دیده شده است.
بدخیمی یا سرطان پروستات، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. با این وجود اگر این بیماری زود تشخیص داده شود (زمانی که هنوز محدود به غده پروستات است)، بهترین شانس برای درمان موفقیت آمیز را دارد. شما میتوانید برای تشخیص و درمان سرطان پروستات به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید.
سرطان پروستات:
- سرطان پروستات سرطانی است که در پروستات ایجاد میشود. پروستات یک غده گردویی شکل کوچک در مردان است که مایع منی تولید کرده که اسپرم را تغذیه و حمل میکند.
- سرطان پروستات یکی از شایعترین انواع سرطان است. بسیاری از سرطانهای پروستات به کندی رشد میکنند و به غده پروستات محدود میشوند، جایی که ممکن است آسیب جدی وارد نکنند. با این حال انواع دیگر سرطان پروستات تهاجمی هستند و میتوانند به سرعت پخش شوند.
- سرطان پروستات که به موقع تشخیص داده میشود، زمانی که هنوز محدود به غده پروستات است، بهترین شانس را برای درمان موفقیت آمیز دارد.
انواع سرطان پروستات:
تقریباً تمام سرطانهای پروستات آدنوکارسینوم هستند. این سرطانها از سلولهای غده پروستات ایجاد میشوند. انواع دیگر سرطان که میتواند در پروستات شروع شود، عبارتند از:
- کارسینومهای سلول کوچک
- تومورهای نورواندوکرین (به غیر از کارسینومهای سلول کوچک)
- کارسینوم سلولهای انتقالی
- سارکومها
این انواع دیگر سرطان پروستات نادر هستند. اگر به شما گفته شود که سرطان پروستات دارید، احتمالا آدنوکارسینوم است.
مطالعات کالبد شکافی نشان میدهد که بسیاری از مردان مسن و برخی از جوانان که به دلایل دیگر فوت کردهاند نیز سرطان پروستات داشتند که هرگز در طول زندگی آنها را تحت تأثیر قرار نداده است. در بسیاری از موارد، نه آنها و نه پزشکانشان حتی نمیدانستند که مبتلا به سرطان پروستات هستند.
علائم سرطان پروستات در جوانان:
سرطان پروستات ممکن است در مراحل اولیه هیچ علامتی ایجاد نکند. سرطان پروستات که پیشرفتهتر است ممکن است علائم و نشانههایی ایجاد کند، مانند:
- مشکل در ادرار کردن
- کاهش نیرو در جریان ادرار
- خون در ادرار
- خون در منی
- درد استخوان لگن
- کاهش وزن بدون تلاش
- اختلال در نعوظ
علل بروز سرطان پروستات:
دقیقا مشخص نیست چه چیزی باعث سرطان پروستات میشود. پزشکان میدانند که سرطان پروستات زمانی شروع میشود که سلولهای پروستات تغییراتی در DNA خود ایجاد میکنند. این تغییرات به سلولها میگوید که سریعتر از سلولهای عادی رشد و تقسیم شوند. سلولهای غیرطبیعی به زندگی خود ادامه میدهند، در حالی که سلولهای دیگر میمیرند.
سلولهای غیرطبیعی انباشتهشده، توموری را تشکیل میدهند که میتواند رشد کند و به بافت مجاور حمله کند. با گذشت زمان، برخی از سلولهای غیرطبیعی میتوانند جدا شده و به سایر قسمتهای بدن گسترش یابند (متاستاز).
عوامل خطرساز سرطان پروستات:
عواملی که میتوانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند، عبارتند از:
- سن بالا: خطر ابتلا به سرطان پروستات با افزایش سن افزایش مییابد. بعد از 50 سالگی بیشتر شایع است.
- قومیت و نژاد: به دلایلی که هنوز مشخص نشده است، افراد سیاه پوست نسبت به سایر نژادها بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. در افراد سیاهپوست، سرطان پروستات نیز به احتمال زیاد تهاجمی یا پیشرفته است.
- سابقه خانوادگی: اگر یکی از خویشاوندان خونی، مانند پدر، برادر یا فرزند، مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده باشد، ممکن است خطر شما افزایش یابد. همچنین، اگر سابقه خانوادگی ژنهایی دارید که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند، خطر ابتلا به سرطان پروستات ممکن است بیشتر باشد.
- چاقی: احتمال ابتلا به سرطان پروستات در افرادی که چاق هستند در مقایسه با افرادی که وزن سالمی دارند بیشتر است، اگرچه مطالعات نتایج متفاوتی داشته است. در افراد چاق، سرطان به احتمال زیاد تهاجمیتر بوده و احتمال بازگشت آن پس از درمان اولیه بیشتر است.
عوارض سرطان پروستات:
عوارض سرطان پروستات و درمانهای آن عبارتند از:
- سرطانی که گسترش مییابد (متاستاز میکند): سرطان پروستات میتواند به اندامهای مجاور مانند مثانه شما سرایت کند یا از طریق جریان خون یا سیستم لنفاوی به استخوانها یا سایر اندامها برسد. سرطان پروستات که به استخوانها گسترش مییابد میتواند باعث درد و شکستگی استخوان شود. هنگامی که سرطان پروستات به سایر نواحی بدن گسترش یافته است، ممکن است همچنان به درمان پاسخ داده و حتی کنترل شود اما بعید است که درمان شود.
- بیاختیاری ادرار: هم سرطان پروستات و هم درمان آن میتواند باعث بیاختیاری ادرار شود. درمان بیاختیاری به نوع، شدت و احتمال بهبود آن در طول زمان بستگی دارد. گزینههای درمانی ممکن است شامل داروها، کاتترها و جراحی باشد.
- اختلال در نعوظ: اختلال نعوظ میتواند ناشی از سرطان پروستات یا درمان آن از جمله جراحی، پرتو درمانی یا هورمون درمانی باشد. داروها، دستگاههای خلاء که به نعوظ و جراحی کمک میکنند برای درمان اختلال نعوظ در دسترس هستند.
جوانانی که به این بیماری مبتلا میشوند، باید بدانند ممکن است مشکلات بالا را داشته باشند. همه جوانان این عوارضهای جانبی را در بدن خود نخواهند داشت اما قبل از تصمیمگیری در مورد نحوه درمان آن، باید درباره آن با پزشک معالج خود صحبت کنند. این امر میتواند فرد را به سمت درمانهای دیگری هدایت کند.
پیشگیری از سرطان پروستات:
در حالی شیوع سرطان پروستات در جوانان پیشرفت کرده که در علم پزشکی درمان و جواب قطعی برای این بیماری پیدا نشده است. برای پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت این بیماری در جوانان همچنان متخصصان در حال بررسی گونههای مختلف آزمایشات هستند.
در صورت رعایت موارد زیر، فرد میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد:
- انتخاب یک رژیم غذایی سالم پر از میوه و سبزیجات: از انواع میوهها، سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید. میوهها و سبزیجات حاوی بسیاری از ویتامینها و مواد مغذی هستند که میتوانند به سلامت شما کمک کنند.
- انتخاب غذاهای سالم را به جای مکملها: هیچ مطالعهای نشان نداده است که مکملها در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات نقش دارند. در عوض، با استفاده از غذاهای غنی از ویتامینها و مواد معدنی میتوانید سطوح سالم ویتامینها را در بدن خود حفظ کنید.
- ورزش کردن: ورزش سلامت کلی شما را بهبود بخشیده، به حفظ وزن کمک کرده و خلق و خوی شما را بهبود میبخشد. سعی کنید بیشتر روزهای هفته ورزش کنید.
- حفظ وزن سالم: اگر وزن فعلی شما سالم است، با انتخاب یک رژیم غذایی سالم و ورزش برای حفظ آن تلاش کنید. اگر نیاز به کاهش وزن دارید، ورزش بیشتری انجام داده و میزان مصرف کالری طی روز را کاهش دهید. از پزشک خود برای ایجاد یک برنامه برای کاهش وزن سالم کمک بخواهید.
- در مورد افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات با پزشک خود صحبت کنید: اگر خطر ابتلا به سرطان پروستات در شما بسیار بالاست، ممکن است پزشکتان داروها یا درمانهای دیگری را برای کاهش این خطر در نظر بگیرد. برخی از مطالعات نشان میدهد که مصرف مهارکنندههای 5-آلفا ردوکتاز، از جمله فیناستراید و دوتاستراید، ممکن است خطر کلی ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. این داروها برای کنترل بزرگی غده پروستات و ریزش مو استفاده میشوند. با این حال برخی شواهد نشان میدهد که افرادی که از این داروها استفاده میکنند ممکن است خطر ابتلا به نوع جدیتر سرطان پروستات را افزایش دهند.
بیماری سرطان بیضه رشد سرطانی سلول های بیضه می باشد که اغلب به صورت یک توده سفت بدون درد در بیضه خود را نشان می دهد . سرطان بیضه شایع ترین سرطان در مردان ۲۰ تا ۳۵ ساله است ، اما ممکن است در هر سنی دیده شود. همشهریان گرامی؛ در صورت مشاهده هرگونه علامتی از سرطان بیضه، توصیه میشود به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید؛ تا با تشخیص زود هنگام و اقدامات درمانی به موقع، از وخامت بیماری جلوگیری کنید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا پروستات با دارو درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1402-01-14تاریخ بروز رسانی : 1402-01-24 -
درجه بندی سرطان پروستات
تاریخ انتشار : 1400-09-30تاریخ بروز رسانی : 1400-10-01 -
بزرگی پروستات چه علائمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-09-27تاریخ بروز رسانی : 1400-09-28 -
کار غده پروستات چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-01-13تاریخ بروز رسانی : 1401-01-14 -
جراحی برداشتن پروستات چه عوارضی دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-01-15تاریخ بروز رسانی : 1401-01-17
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .