علائم و عوارض سرطان کلیه
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / سرطان کلیه / علائم سرطان کلیه و عوارض آن چیست ؟

علائم سرطان کلیه و عوارض آن چیست ؟

در مواجهه با سرطان کلیه لازم است تا تمام گزینه‌های درمانی بررسی شوند، هدف از انجام آنها بیان شده و فرد از عوارض جانبی آنها آگاه گردد. اگرچه زمان، یک فاکتور مهم در درمان سرطان است؛ اما بهتر است قبل از انجام روندهای درمانی، نسبت به کسب اطلاعات در مورد هر یک از آنها اقدام گردد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدامات تشخیصی و درمانی سرطان های دستگاه ادارای - تناسلی مانند سرطان کلیه به فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی (اروانکولوژی) مراجعه نمایید.

کلیه‌ها که دو تا از آنها در بدن موجود هستند به صورت اندامی لوبیایی شکل و به اندازه‌ی یک مشت در دو طرف پشتی شکم قرار دارند. وظایف کلیه شامل موارد زیر است:

  1. فیلترکردن مواد زائد خون
  2. ایجاد ادرار با تجمیع مواد زائد خونی
  3. کنترل فشار خون
  4. ایجاد گلبول­های قرمز خون

سرطان که به تقسیم و پخش غیرقابل کنترل سلول‌های بدن گفته می‌شود ممکن است یکی از بیماری‌هایی باشد که کلیه را درگیر می‌کند. سرطان کلیه که معمولا در بزرگسالان به عنوان کارسینوم سلول کلیه (RCC) نیز شناخته می­شود، یکی از 10 سرطان شایع در افراد است. پزشکان معمولاً این سرطان را در افراد بالای 60 سال و بصورت تصادفی در طی بررسی بدن برای مشکلات دیگری غیر از سرطان کلیه تشخیص می‌دهند. بطور کلی انواع سرطان کلیه وجود دارند که در بزرگسالان کارسینوم سلول کلیه و در کودکان تومور ویلمز شایع‌ترین انواع آنها هستند. با توجه به اینکه تکنولوژی‌های تصویربرداری در حال پیشرفت هستند و قدرت تشخیص آنها در حال بهبود است بنابراین درصد تشخیص انواع سرطان کلیه نیز در حال افزایش است. زمانی که سرطان کلیه را درگیر کند ممکن است موجب ایجاد علائمی در کلیه‌ها شوند که اغلب در مراحل اولیه خود را نشان نمی‌دهند بنابراین تشخیص سرطان کلیه در مراحل اولیه را سخت می‌کنند.

سرطان کلیه

علائم سرطان کلیه چیست؟

همانگونه که بیان شد، سرطان کلیه معمولاً در مراحل اولیه علائمی ندارد و با گذشت زمان، علائم و نشانه‌هایی ممکن ­است ایجاد شوند. علائم ایجادشده معمولا شبیه علائم عفونت‌های دستگاه ادراری و یا وجود سنگ کلیه است. از جمله علائم سرطان کلیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ایجاد درد مبهم در پشت دنده­ها یا در یک طرف پهلو (ناحیه بین کمر و قسمت پشت بدن و زیر دنده­ها)
  2. درد شدیدتر در همان محل
  3. درد فقط در یک طرف از بدن
  4. احساس فشار (به جای درد یا سوزش)

لازم است تا در صورتی که فرد در محل بیان شده دچار درد تکرارشونده یا مداوم باشد بصورتی که این درد چند روز طول بکشد بهتر است با پزشک متخصص مشورت شود.

کم خونی همچنین می­تواند باعث بروز علائم زیر شود:

  1. تشدید خستگی
  2. تنگی نفس
  3. سرگیجه
  4. پوست رنگ پریده‌تر از حد معمول
  1. فشار خون بالا (مداوم)
  2. عرق شبانه
  3. در مردان، تورم رگ­های بیضه
  4. غدد متورم در گردن
  5. درد استخوان
  6. خونی بودن سرفه‌ها

برخی از این علائم تنها زمانی رخ می­دهند که سرطان پیشرفت کرده باشد و به سایر قسمت­های بدن مانند استخوان­ها یا ریه­ ها گسترش یافته باشد.

عوارض سرطان کلیه چیست؟

همانگونه که اشاره شد ایجاد سرطان در کلیه می‌تواند منجر به اختلال در عملکرد این اندام شود. ناتوانی کلیه در انجام عملکرد خود می‌تواند عوارضی ایجاد کند. از جمله عوارض سرطان کلیه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. فشار خون بالا
  2. کلسیم بیش از حد در خون.
  3. افزایش گلبول‌های قرمز خون
  4. مشکلات کبد و طحال
  5. گسترش سرطان به اندام­های دیگر

تخلیه ناکامل ادرار یا احتباس ادرار در واقع یک نقص در مرحله دفع ادرار از مثانه است که می تواند ناشی از دو دلیل باشد . دلیل اول انقباض ناکافی عضله مثانه و دومین دلیل انسداد درمسیر خروج ادرار از مثانه و گاهی ترکیبی از هر دو مشکل است. اگر شما هم درگیر احتباس ادرار هستید و با مشکل تخلیه ناکامل ادرارد مواجه می‌باشید، برای تشخیص و درمان به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید.




درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
چگونه از کیفیت عملکرد کلیه ها مطمئن شویم؟چگونه از کیفیت عملکرد کلیه ها مطمئن شویم؟

بیماری کلیوی اولیه، معمولاً علائم یا نشانه‌ خاصی ندارند تنها راه کشف بیماری های کلیوی، انجام آزمایش های عملکرد کلیه است. ... ادامه مطلب

آناتومی دستگاه ادراری زنانآناتومی دستگاه ادراری زنان

دستگاه ادراری، سیستم تخلیه بدن برای خارج کردن ادرار که متشکل از مواد زائد و مایعات اضافی است، می باشد. برای این‌که عمل ادرار کردن به صورت طبیعی انجام ... ادامه مطلب

علائم کاهش میل جنسی در آقایانعلائم کاهش میل جنسی در آقایان

میل جنسی پایین بیانگر کاهش علاقه به فعالیت جنسی است. از دست دادن علاقه به رابطه جنسی معمول بوده و سطح میل جنسی در طول زندگی متفاوت است. همچنین طبیعی است که علایق شما با همسرتان مطابقت نداشته باشد. ... ادامه مطلب

جراحی برداشتن پروستات چه عوارضی دارد؟جراحی برداشتن پروستات چه عوارضی دارد؟

یکی از درمان های استاندارد و بسیار موثر برای مردان مبتلا به بیماری پروستاتکتومی، روشی است که غده ی پروستات به همراه برخی بافت های اطراف ان طی عمل جراحی برداشته می شود. این عمل بسیار پیچیده است و نیازمند دقت بالایی است. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین